Setari Cookie-uri

13 moduri pentru a SLABI definitiv

Ti se intampla sa iei din nou in greutate dupa ce ai urmat diete de slabire sau alte programe menite sa arda depozitele grase? Afla ce poti face zi de zi sau ocazional pentru a slabi si a te mentine in forma, „pacalind” efectul yo-yo.

5. Cum controlam gustarile

Multe persoane afirma ca au avut doar doua mese in acea zi, dar uita sa calculeze caloriile din covrigei, biscuiti, bauturi si alte gustari. De multe ori gustarile ne aduc un aport mai mare de calorii decat mesele principale. De aceea nutritionistii recomanda regula listei: iti faci o lista cu ce ai de gand sa mananci in fiecare zi si nu te abati de la aceasta. Daca totusi nu te poti abtine, noteaza pe foaie ce ai consumat in plus. Te va ajuta sa constientizezi mult mai bine ce consumi de fapt in fiecare zi si care este, in medie, numarul de calorii pe care il ingeri zilnic.

6. Mesteca mult

Fiecare bol alimentar ar trebui mestecat pana ce devine o pasta. Desi unii sustin sa mesteci de 20 de ori inainte de a inghiti, poate fi plictisitor pentru alimentele moi. In plus, reflexul de inghitire este mai greu de stapanit. Insa poti incerca sa mesteci cat mai mult fiecare bol alimentar. Mestecatul reprezinta un pas foarte important in digestie, care activeaza sau inhiba anumite functii digestive, avand ca efect final instalarea mai rapida a senzatiei de satietate si deci reducerea cantitatii de alimente consumate.

Citește și:

7. Imparte din farfuria ta

Ori de cate ori ai ocazia sa imparti cu cineva portia ta, nu ezita sa faci acest lucru.

8. Alege apa in locul altor lichide

Alege sa consumi cel mult o cana/pahar de alt lichid pe zi, in rest bea doar apa plata. Poti incerca si apa plata cu lamaie, daca nu ai stomacul sensibil. La un litru de apa se adauga cel mult o lingurita de zeama de lamaie. O concentratie mai mare ar putea sa iti afecteaze stomacul, dar si dintii.

Foto: dieta slabire - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.