Setari Cookie-uri

Si tu iubesti PEPENELE ROSU? Beneficii nemaipomenite pentru sanatate

Iti place pepenele rosu? Abia asteptai sa vina vara pentru a te bucura de acest deliciu? Ei bine, pepenele nu este doar o desfatare pentru papilele noastre gustative ci pentru sanatatea intregului organism.

Sursa: Garbo.ro

A inceput sezonul pepenelui rosu! In regiunea noastra, pepenele rosu este consumat in sezonul clad, fiind unul dintre cele mai iubite alimente. Este zemos, satios, ne potoleste setea si ne place gustul lui aromat si dulce. Mai mult decat atat, pepenele rosu are foarte putine calorii si poate fi inclus in cure de slabire si detoxifiere.

pepene rosu

Foto: Shutterstock.com; pepene rosu, consum de pepene rosu, fetita, femeie

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de pepene rosu

Iti place pepenele rosu? Abia asteptai sa vina vara pentru a te bucura de acest deliciu? Ei bine, pepenele nu este doar o desfatare pentru papilele noastre gustative ci pentru sanatatea intregului organism.

Afectiuni ale rinichilor:

Pepenii contin mult potasiu ceea ce ajuta la curatarea si eliminarea depozitelor de toxine din rinichi. Mai mult decat atat, consumul de pepene ajuta la reducerea acidului uric din sange si deci are si rol de preventie a bolilor de rinichi. Mai mult decat atat, fiind bogat in apa, induce urinare frecventa, ceea ce ajuta de asemenea la curatarea rinichilor. De asemenea, anti-oxidantii prezenti in pepenii rosii asigura sanatatea rinichilor pentru o lunga perioada de timp si de asemenea reduc semenele imbatranirii premature, cum ar fi ridurile.

Citește și:

pepene rosu

Foto: Shutterstock.com; pepene rosu, pepene

Afectiuni ale inimii:

Consumul de pepene rosu are rol de preventie in cazul afectiunilor inimii, datorita faptului ca reduce presiunea in sange si scade teamperatura corpului. Oamenii care traiesc in zone tropicale consuma pepene rosu in fiecare dupa-amiaza de vara, pentru a se proteja de atacuri de cord. De asemenea, consumul acestui fruct stimuleaza eliminarea excesului de lichid sub forma transpiratiei, ceea ce racoreste trupul in zilele calduroase de vara.

Foto homepage: Shutterstock.com; pepene rosu, femei vesele

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.