pune-mi ce afectiune ai ca sa-ti spun ce culori trebuie sa aiba alimentele din alimentatia zilnica!
Curcubeul nutritiei - legumele si fructele colorate, o adevarata sursa de sanatate - continuarea articolului
Fructele si legumele mov – izvorul celor mai puternici antioxidanti
Cand vine vorba de alimentele de culoare mov sau albastre, cu cat culoarea acestora e mai inchisa, cu atat sunt mai bogate in resveratrol, cel mai bogat antioxidant natural. Prin actiunea sa puternic antioxidanta, resveratrolul previne ingrosarea vaselor de sange, mentine elasticitatea acestora, are rolul de a pastra ADN-ul intact si de a repara celulele deteriorate de radicalii liberi. Acestui antioxidant puternic i se adauga vitamina C, flavonoizi si luteina ce stimuleaza sistemul imunitar, previn inflamatiile, reduc inflamatiile si asigura sanatatea tractului urinar. Cele mai bogate surse de resveratrol sunt strugurii rosii, murele, afinele, prunele, fasolea neagra, varza rosie, coacaze, smochine si vinetele.
Citeste si:
CURCUBEUL Sanatatii: afla ce BOLI tratezi in functie de culoarea alimentelor
Dieta disociata pe culori: slabesti usor si repede
***
Importanta unei diete echilibrate pentru sanatatea organismului este sustinuta, pe buna dreptate, de catre specialisti intocmai proprietatilor nutritive deosebite care se reflecta si in culoarea acestora. Siropul Vita Grapes de la Ropharma este un supliment alimentar ce contine extracte de struguri si asigura o doza importanta din cel mai puternic antioxidant natural: resveratrolul.