Comunicat de presa

Pentru a face fata cu brio temperaturilor ridicate ale verii, indiferent daca acestea ne surprind sub o umbrela pe plaja, printre brazi, cucerind un nou munte sau in briza aerului conditionat de la birou, specialistii ne sfatuiesc sa ne hidratam de-a lungul intregii zile.

Apa la temperatura camerei

Corpul uman este alcatuit in proportie de 70% din apa, asa ca nu este de mirare de ce aceasta ocupa intotdeauna primul loc in recomandarile medicilor. Lipsa ei este asociata cu senzatia de oboseala, de stres si de nerabdare, poate ingreuna concentrarea si poate reduce nivelul de atentie si de vitalitate. Secretul consta in consumul apei la temperatura camerei, nu rece. Astfel, corpul nostru nu va fi nevoit sa consume energie pentru a aduce temperatura apei consumate la temperatura corpului.

Ceaiul fierbinte

O cana de ceai reprezinta echivalentul unei cani cu apa plus beneficiile aduse de antioxidantii sai si variatia gustului. Printre recomandari se numara ceaiul de menta ce ofera un efect racoritor, dar si ceaiul verde, renumit pentru proprietatile lui medicinale. Traditiile Arabiei Saudite ne dezvaluie un secret pentru zilele calduroase de vara: contrar asteptarilor, ceaiul consumat cald, chiar fierbinte, favorizeaza efectul racoritor. Acest fapt este explicat de incalzirea temperaturii interne a corpului ce “forteaza” corpul sa transpire, efectul de evaporare a apei de pe piele fiind de fapt cel perceput de noi ca senzatie revigoranta.

Berea

Berea este una dintre cele mai consumate bauturi, mai ales pe timpul verii. Datorita continutului sau redus de alcool, berea poate contribui la hidratarea organismului, in completarea consumului apei. Mai mult, datorita ingredientelor sale naturale, berea este recomandat sa fie consumata chiar dupa sustinerea unui efort fizic indelungat, ea contribuind la recuperarea echilibrului hidric si mineral din organism. Potrivit studiilor internationale, berea contribuie in aceeasi masura, ca si apa, la refacerea echilibrului organismului dupa pierderea cauzata de efortul fizic, datorita continutului sau de aminoacizi, minerale, vitamine din grupa B si antioxidanti. Alaturi de o dieta echilibrata, berea poate fi consumata zilnic de catre persoanele sanatoase intr-o cantitate moderata, echivaland 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei.

Foto: smoothie pepene galben - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: