„Iaurtul este un aliment esential, cu densitate nutritionala foarte buna si purtator al unor nutrienti importanti pentru sanatate, cum ar fi: proteine complete, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. De altfel, iaurtul se plaseaza pe locul doi in ierarhia alimentelor sanatoase, dense in nutrienti, dupa fructe si legume. Iata de ce consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentatii sanatoase si echilibrate, in toate etapele vietii”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.
Datorita continutului bogat in proteine cu valoare nutritiva inalta, consumul de iaurt asigura organismului toti cei noua aminoacizi esentiali in dezvoltarea si mentinerea sanatatii tesuturilor.
Totodata, consumul de lactate, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric, este asociat cu o pierdere mai mare in greutate, mai ales din zona abdomenului.
Intr-adevar, iaurtul, inclusiv cel cu fructe, poate fi cea mai buna alegere ca desert sau gustare dulce in momentele cand simtim „foamea de energie”, pentru a ne putea continua munca. Comparat cu alte alimente dulci, consumate in acelasi scop, iaurtul asigura energie si nutrienti valorosi, cu un aport caloric sub 100 kcal. Concret:
Potrivit medicilor nutritionisti, iaurtul este intotdeauna un prieten de nadejde in alegerile alimentare. In plus, iaurturile Danone sunt disponibile intr-o larga varietate de sortimente, pentru a satisface gusturile oricarei persoane. Astfel, persoanele preocupate de o alimentatie sanatoasa, care nu sar peste mese, dar nici nu fac excese, aleg iaurtul simplu, eventual de baut, pentru a-si reface sau mentine masa musculara si pentru a se hidrata. Persoanele pofticioase, care cedeaza usor tentatiilor culinare, au la dispozitie iaurturile cu fructe si cele de inspiratie greceasca, delicioase, consistente si cu aport caloric moderat, in timp ce persoanele care nu-si fac niciodata griji din cauza siluetei prefera iaurturile cu un strat generos de fructe. De asemenea, Danone pune la dispozitia consumatorilor aflati mereu la dieta iaurturi light, fara grasime, fara zahar adaugat, si cu un continut scazut de fructoza si indulcitori.
Explicarea importantei consumului zilnic iaurt, ca parte a unei alimentatii sanatoase si echilibrate, este principalul obiectiv al campaniei educaționale „1 iaurt pe zi, sanatatea ți-o menții”, inițiata de Danone, cel mai mare producator roman de iaurturi. Campania se bucura de sustinerea Societatii de Nutritie din Romania, a Asociatiei Romane pentru Studiul Obezitatii, a Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si a domnului prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.
Informatii suplimentare despre beneficiile consumului de iaurtConsumul de iaurt este benefic prin:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Foto: mic dejun - shutterstock.com
Spune-ti parerea!