Citeste aici povestea femeii care suferea de atacuri de panica severe, iar cauza s-a dovedit a fi lipsa de acid folic.

Se pare ca acidul folic este implicat in foarte multe procese din organism. La nivelul maduvei osoase hematogene, acidul folic stimuleaza formarea globulelor rosii, ajutand astfel, alaturi de fier, in combaterea anemiei. Acidul folic este implicat in multiple procese cerebrale, raspunzand de echilibrul psihic si emotional al omului.

15 surse alimentare pentru ACIDUL FOLIC Ardeiul capia si gogosarul

Ardeiul este mai bogat in potasiu decat banana si se numara printre cele mai bogate legume in acid folic. Este indicat inclusiv femeilor insarcinate pentru buna dezvoltare a copilului.

Patrunjelul

Patrunjelul este cea mai bogata leguma in vitamina C, dar prezinta si un continut ridicat in fier si acid folic. Introduceti patrunjelul in meniul vostru zilnic si va veti bucura de o piele frumoasa si o stare de spirit foarte buna.

Spanacul

Cunoscut pentru continutul sau ridicat in fier, spanacul este si el bogat in acid folic. Puteti consuma spanac crud in salatele de primavara, taiat marunt, avand un gust bun, usor acrisor.

Conopida

Conopida poate fi consumata atat cruda (are gust asemanator cu cotorul de varza, dar mai dulce) sau preparata termic. In muraturi, conopida capata si proprietati probiotice.

Fasolea verde – fasolea pastai

Preparata prin fierbere sau la aburi, fasolea verde reduce semnificativ colesterolul rau, fiind garnitura ideala pentru preparatele grase din carne. Fasolea verde contine zaharuri de buna calitate, fibre, acid folic si alte vitamine, minerale si... putine calorii.

Alte alimente bogate in acid folic:
    Mazarea; Lintea Sfecla rosie; Gulia; Telina; Morcovul; Dovleacul de placinta; Varza; Semintele si nucile; Germenii si iarba de grau.

Citeste si: Miracolul de pe CAMP: Elixirul din IARBA DE GRAU

Foto: mancare-shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: