Kudika
9 Mai 2014

Cu siguranta ati trecut macar o data pe langa un lan de grau. Ei bine, acum aflati ca nu doar boabele de grau pot fi consumate, ci si... iarba de grau.

Nutritionistii o considera ca avand proprietati puternice anticancerigene, iar raw veganii o recomanda frecvent in smoothye-urile lor.

Iarba de grau - o bomba de nutrienti si vitamine

iarba de grau beneficii

Iarba de grau – reteta sucului

Aceti nevoie de un blander, de o mana de iarba de grau si de putina apa.

Iarba de grau se culege intre 8 si 10 zile de la rasarire. Este un moment special pentru planta, numit moment de “imbinare”, cand incep sa se formeze tulpinile pentru seminte, adica pentru boabele de grau. In acest moment, planta este “inundata” cu vitamine, antioxidanti si substante active unice, cu proprietati vindecatoare extraordinare pentru organismul uman. Un astfel de moment se mai intalneste atunci cand planta rasare – vezi beneficiile gemoterapiei (terapia cu germeni si vlastari).

Schanbel – om de stiinta – afirma in 1940 ca 15 kilograme de iarba de grau valoreaza pentru sanatate cat 350 kg din orice alta leguma comuna de gradina.

Cum poti utiliza iarba de grau?

Poti sa o folosesti ca atare, maruntita in salata, ori o poti prepara la blander sub forma de smoothye.

Miraculoasa iarba de grau – beneficii

Iarba de grau previne cancerul

Iarba de grau este bogata in antioxidanti, aminoacizi, dar si substante care chiar pot ucide celulele canceroase. Este recomandat sa consumi in sezon iarba de grau sau chiar sa o cultivi in ghiveci acasa, beneficiind astfel atat de germenii de grau, cat si iarba de grau, cand planta mai creste.

Foto: smoothye iarba de grau @ Shutterstock.com

100 de retete culinare pentru DIABETICI

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: