V-ati gandit ca uleiul din bucatarie poate capata proprietati terapeutice si aromaterapeutice?
Iata cea mai simpla idee de a imbunatati calitatile uleiului din bucataria ta.
Ai grija ce ulei alegi
Uleiul pe care il cumperi trebuie sa aiba clar specificat pe eticheta termenul de “extravirgin”sau “presat la rece”, astfel incat uleiul pe care il alegi sa aiba toate calitatile pastrate. Orice urma de rafinare sau presarea la cald scad proprietatile sanatoase ale uleiului.
Citeste si: Uleiul de masline extravirgin - medicamentul biblic cu calitati exceptionale
Cum imbunatatesti uleiul
Daca vrei sa obtii un efect tonic si totodata un ulei aromat, poti adauga in sticla de ulei crengute de rozmarin, crengute de cimbru, frunze de busuioc, boabe de piper, foi de dafin sau alte condimente care va plac mult.
Uleiul astfel pregatit il lasati la loc intunecos si racoros pret de 2 saptamani, pentru macerarea ingredientelor.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum să-ți îmbunătățești relația cu banii: 3 trucuri utile
- Juno, asteroidul relațiilor, a intrat în Fecioară pe 17 octombrie. Relațiile capătă un aer serios și practic
- Cum să-ți dezvolți competențele lingvistice în limba engleză prin intermediul cărților și literaturii contemporane
Citeste si: 7 Uleiuri extravirgine cu proprietati vindecatoare
Imbunatatiri cu vitamine
Daca ai nevoie de un aport mai mare de vitamine, poti pune in uleiul de consum acele vitamine liposolubile. De exemplu poti pune vitamina A uleioasa, poti sparge capsule de vitamna E sau capsule de alte vitamine liposolubile, chiar si capsule de ulei de peste.
Care sunt vitaminele liposolubile?
Enumerate, vitaminele liposolubile sunt:
- Vitamina A;
- Vitamina E;
- Vitamina D;
- Vitamina K.
Aceste vitamine se numesc liposolubile tocmai pentru ca se “dizolva” in grasimi si se absorb in organism daca sunt consumate alaturi de grasimi, asadar a le dizolva in ulei reprezinta o alternativa excelenta.
Citeste si: Ghidul vitaminelor: sursa alimentara a fiecarei vitamine
Uleiul imbunatatit il puteti folosi ca de obicei, in salate, maioneze sau alte preparate.
Foto: ulei, ulei cu ierburi - shutterstock.com