Iata cea mai simpla idee de a imbunatati calitatile uleiului din bucataria ta.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

ulei cu ierburi

Ai grija ce ulei alegi

Uleiul pe care il cumperi trebuie sa aiba clar specificat pe eticheta termenul de “extravirgin”sau “presat la rece”, astfel incat uleiul pe care il alegi sa aiba toate calitatile pastrate. Orice urma de rafinare sau presarea la cald scad proprietatile sanatoase ale uleiului.

Citeste si: Uleiul de masline extravirgin - medicamentul biblic cu calitati exceptionale

Cum imbunatatesti uleiul

Daca vrei sa obtii un efect tonic si totodata un ulei aromat, poti adauga in sticla de ulei crengute de rozmarin, crengute de cimbru, frunze de busuioc, boabe de piper, foi de dafin sau alte condimente care va plac mult.

Uleiul astfel pregatit il lasati la loc intunecos si racoros pret de 2 saptamani, pentru macerarea ingredientelor.

Citeste si: 7 Uleiuri extravirgine cu proprietati vindecatoare

Imbunatatiri cu vitamine

Daca ai nevoie de un aport mai mare de vitamine, poti pune in uleiul de consum acele vitamine liposolubile. De exemplu poti pune vitamina A uleioasa, poti sparge capsule de vitamna E sau capsule de alte vitamine liposolubile, chiar si capsule de ulei de peste.

Care sunt vitaminele liposolubile?

Enumerate, vitaminele liposolubile sunt:

  • Vitamina A;
  • Vitamina E;
  • Vitamina D;
  • Vitamina K.

Aceste vitamine se numesc liposolubile tocmai pentru ca se “dizolva” in grasimi si se absorb in organism daca sunt consumate alaturi de grasimi, asadar a le dizolva in ulei reprezinta o alternativa excelenta.

Citeste si: Ghidul vitaminelor: sursa alimentara a fiecarei vitamine

Uleiul imbunatatit il puteti folosi ca de obicei, in salate, maioneze sau alte preparate.

Foto: ulei, ulei cu ierburi - shutterstock.com

6 uleiuri vegetale pentru uz cosmetic ca sa te pregatesti de primavara
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: