Setari Cookie-uri

Si CARDIOLOGII le recomanda: sucurile care iti pot prelungi viata

Aceste sucuri, consumate proaspete si deci nepasteurizate, contin nutrienti cu efect terapeutic care ne protejeaza inima si vasele, putandu-ne prelungi viata.

Smoothie-urile verzi sau sucurile verzi preparate in casa la blender sunt deosebit de sanatoase pentru organism.

Renumitul cardiolog Joel Kahn, profesor universitar la Wayne State University School of Medicine din SUA si medic cu o experienta de peste 25 de ani recomanda sucurile verzi pentru mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor cardiovasculare.

Cititi si aceste retete pentru smoothie-uri verzi:

4 bauturi energizante cu care sa-ti incepi dimineata

15 Smoothie-uri detoxifiante pentru vara

Doctorul cardiolog Joel Kahn sustine ca sanatatea incepe de la „capatul furculitei” si ca ar trebui sa fim foarte atenti la ce mancam si cat mancam. Acesta le recomanda pacientilor sai cu fiecare ocazie sa consume mai multe fructe si legume proaspete, dar si sucuri naturale preparate in casa, acestea fiind nepasteurizate (cele din comert sunt pasteurizate, adica sunt supuse unui proces termic care, prin incalzire, distruge posibilele bacterii ce ar putea duce la fermentarea sucului, dar acest procedeu distruge si o buna parte din vitamine, explica doctorul).

Citește și:

sucuri verzi beneficii

Medicul a reusit chiar sa deschida un restaurant numai cu preparate sanatoase si proaspete si spune ca abia asteapta sa vada cum preparatele pe baza de legume vor inlocui mezelurile si produsele procesate din cantinele spitalelor.

De ce sa consumi sucuri naturale verzi

Aceste sucuri aduc un aport mare de minerale si vitamine, dar si de fibre si substante care scad colesterolul si protejeaza arterele de efectele hipertensiunii si ale aterosclerozei. Aceste sucuri previn totodata aparitia bolilor de inima, a infarctelor si accidentelor vasculare cerebrale.

Sucurile verzi contin cel putin o leguma sau chiar verdeata si au un continut mai mic in fructe, asadar au continut mai mic in fructoza. Aceste sucuri pot fi consumate si de catre bolnavii cu afectiuni digestive, hepatice sau chiar cu diabet.

Nu consumam suficiente fructe si legume

Daca alimentatia bunicilor nostri era bazata in special pe vegetale si mai putin pe carne si produse de origine animala, astazi tendintele alimentare sunt exact opuse. Organizatia Mondiala a sanatatii recomanda consumul a 5 portii de legume si fructe pe zi.

Citește și:

Daca ne este greu sa consumam salate, atunci am putea consuma sucuri de legume si fructe.

Consumam prea multa sare si prea putin potasiu

Ca tot vorbeam de salate, cine nu pune sare la acestea? Sau ulei? Alimentatia actuala contine excesiv sare, care accelereaza bolile cardiovasculare. Legumele contin o cantitate ridicata de potasiu, care apara organismul de efectele pe care le produce sarea. In smoothie nu punem sare, nici ulei, deci vom scadea deja aportul de grasimi si sare. Putem pune insa seminte de orice fel, pentru un aport ridicat in acizi grasi omega si in vitamine din complexul B.

smoothie verde retete

Smoothie-urile sunt sarace in calorii

Smoothie-urile verzi sunt sarace in calorii pentru ca acestea contin in special legume (fructele, mai dulci, au mai multe calorii), nu fermenteaza, nu produc senzatie de balonare, insa sunt foarte satioase datorita continutului ridicat in fibre.

Citește și:

Dieta moderna, saraca in magneziu

Un alt plus al smoothie-urilor verzi este continutul ridicat in magneziu. Va recomandam sa cititi si: De ce avem cu totii lipsa de MAGNEZIU: bolile care ne ameninta

S.O.S: 10 Smne ca ai lipsa de magneziu

Elixirul cu Magneziu impotriva Anxietatii. Reteta pas cu pas

Smoothie-uri verzi: beneficii

  • Previn anemia printr-un continut ridicat in fier;
  • Sunt bogate in magneziu;
  • Au un intens efect energizant si reduc senzatia de oboseala;
  • Detoxifica organismul;
  • Scad nivelul colesterolului rau in sange;
  • Contin nutienti care previn cancerul de colon;
  • Amelioreaza simptomele colonului iritabil;
  • Regleaza nivelul zaharului in zange, fiind recomandate in preventia diabetului, dar si in dieta diabeticilor;
  • Hidrateaza organismul;
  • Sunt indicate pentru prevenirea sau tratarea pietrelor la rinichi (litiaza renala) sau la fiere (litiaza biliara);
  • Cresc performantele intelectuale;
  • Detoxifica ficatul.

Foto: suc verde, smoothie cu spanac - shutterstoc.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.