Setari Cookie-uri

S.O.S: 10 Semne ca ai lipsa de magneziu

Magneziul este considerat a fi un mineral vital, intervenind in marea majoritate a proceselor biologice din organismul uman, lipsa de magneziu fiind evidentiata prin palpitatii, crampe, spasme, oboseala, tulburari psihice si de somn etc

Magneziul este considerat a fi un mineral vital, intervenind in marea majoritate a proceselor biologice din organismul uman. Lipsa acestui mineral poate duce la afectiuni de la usoare la grave, pana la deces.


De asemenea magneziul este considerat un bun remediu natural antistres, reducand stresul neuronal prin imbunatatirea mecanismelor celulelor nervoase (neuroni).


Magneziul este de obicei stocat in tesuturile umane, o mare cantitate gasindu-se in oase. O parte mica din magneziu se afla circulanta in sange, dar este foarte importanta pentru anumite procese.


Magneziul este un mineral ce regleaza metabolismul altor minerale vitale, cum este de exemplu calciul, dar si fosforul si asa mai departe. Tot magneziul este implicat de exemplu in functionarea inimii, iata inca un rol vital.

Cum poti sti daca ai lipsa de magneziu?

Carenta de magneziu se manifesta printr-o serie de semne si simptome mai mult sau mai putin grave pe care fiecare le poate identifica daca prezinta carenta (lipsa) acestui mineral.

Citește și:

10 Semne si simptome pentru lipsa de magneziu

Deficienta de magneziu poate sa apara atat la persoanele care au o alimentatie inadecvata – carente alimentare – de exemplu in cazul celor care tin dieta sau nu consuma zilnic fructe si legume. De asemenea persoanele care iau o perioada indelungata diuretice sau cele care au suferit de diaree pot prezenta cu o probabilitate mare lipsa de magneziu.

Greata si stari de voma

Greata si starile de voma sunt printre primele simptome care apar in carenta de magneziu. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.