Setari Cookie-uri

S.O.S: 10 Semne ca ai lipsa de magneziu

Magneziul este considerat a fi un mineral vital, intervenind in marea majoritate a proceselor biologice din organismul uman, lipsa de magneziu fiind evidentiata prin palpitatii, crampe, spasme, oboseala, tulburari psihice si de somn etc

Magneziul este implicat major in functiile inimii, avand astfel roluri vitale. Atunci cand magneziul scade, inima sufera.

Pacientul cu lipsa de magneziu acuza des palpitatii pe care le poate simti atat ziua, cat si noaptea. Desigur, palpitatiile nu apar numai in lipsa de magneziu, ci si in alte carente de vitamine sau minerale ori in unele afectiuni. Asadar trebuie sa inveztigati cauzele palpitatiilor.

Oboseala


Oboseala reprezinta unul din cele mai comune simptome pentru lipsa de magneziu. Persoana in cauza se simte obosita si fara energie, desi are o alimentatie normala si doarme suficient. Oboseala reprezinta simptom si pentru alte patologii, de aceea va sugeram sa cititi si articolul:

9 Cauze nebanuite ale starii de oboseala

Lipsa de magneziu se asociaza cu scaderea calciului si fosforului in sange


Pentru ca magneziul este implicat in absorbtia si metabolsimul calciului si fosforului, de multe ori lipsa de magneziu se asociaza si hipocalcemie (scaderea calciului in sange) si hipofosfatemie (scaderea fosforului in sange).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.