Setari Cookie-uri

9 Cauze misterioase ale starii de oboseala

Oboseala poate fi un simptom secundar unor afectiuni inaparente clinic: tulburari hormonale, anemie, afectiuni cardiace, sindrom de oboseala cronica, diabet zaharat, hipotiroidie, afectiuni respiratorii, excesul de cafeina, carenta de vitamine etc.

Oboseala este un simptom pe care orice om l-a resimtit la un moment dat, chair si in copilarie. Cand vorbim de oboseala ne referim la doua tipuri: oboseala fizica sau oboseala psihica. Adultul se confrunta cel mai des cu oboseala psihica, in tip ce copilul se plange mai des de cea fizica, musculara.

cauze misterioase pentru oboseala

Dar de ce apare oboseala?


Atunci cand simtim oboseala, ea se manifesta ca un simptom general. Uneori o localizam: “imi obosesc ochii” sau “acel muschi ma doare daca insist intr-o anumita miscare”, dar de cele mai multe ori cand vorbim de oboseala o consideram un simptom general, fara o localizare anume.

sindromul de oboseala cronica Insa starea de oboseala reprezinta de fapt rezultatul unor procese care ne-au epuizat anumite organe sau rezultatul unui aport insuficient de nutrienti sau oxigen care duce la epuizarea rapida a organelor, acestea ramanand fara “combustibil”.

Exista situatii in care oboseala survine unei suprasolicitari evidente, voite, mai exact cand o persoana lucreaza mult peste limite mai mult timp si incepe sa resimta starea de oboseala. Insa de cele mai multe ori starea de oboseala survine in urma unor afectiuni inaparente ale organismului.

Asadar Healthy va propune sa aflam impreuna care sunt cauzele misterioase ale oboselii.

9 cauze misterioase ale oboselii


Anemia

oboseala in enmie

Anemia reprezinta de fapt insuficienta de oxigen a organelor, manifestata printr-o imposibilitate a globulelor rosii de a transporta oxigen la tesuturi:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.