Setari Cookie-uri

9 Cauze misterioase ale starii de oboseala

Oboseala poate fi un simptom secundar unor afectiuni inaparente clinic: tulburari hormonale, anemie, afectiuni cardiace, sindrom de oboseala cronica, diabet zaharat, hipotiroidie, afectiuni respiratorii, excesul de cafeina, carenta de vitamine etc.

oboseala poate surveni de la anemie - fie nu preiau suficient oxigen de la plamani - in insuficienta respiratorie;

- fie exista o carenta de fier ceea ce afecteaza hemoglobina si globulele rosii (hematii sau eritrocite) nu mai leaga suficient oxigen;

- fie nu se “fabrica” suficiente globule rosii in aduva hematogena – adesea in avitaminoza de B12;

- fie exista o substanta care blocheaza hemoglobina si scade astfel transortul de oxigen al globulelor rosii care transporta si substanta ce a blocat hemoglobina.

Exsita deci mai multe tipuri de anemie, insa o urmare a acesteia o reprezinta instalarea starii de oboseala.
oboseala si tulburari hormonale

Tulburari hormonale



Foarte multe tulburari hormonale se pot manifesta ca si smptome si prin oboseala. De cele mai multe ori pacientul poate ignora restul simptomelor, fiind insa foarte suparat de oboseala care nu ii mai permite sa isi desfasoare activitatile de zi cu zi ca alta data.


Cele mai frecvente afectiuni hormonale sunt cele ale glandei tiroide, in sensul de hipotiroidie. Aceasta se manifesta prin incetinirea tuturor tipurilor de metabolism, pacientul resimtind o oboseala atat fizica, cat si psihica.

Carente de vitamine


carente de vitamine


Carentele de vitamine pot duce la manifestari foarte diferite, de la oboseala, caderea parului sau piele uscata pana la simptome cu adevarat alarmante. Este indicat sa consultati medicul daca dupa cateva zile de odihna corespunzatoare simtiti in continuare oboseala.

Infectii urinare



Infectiile urinare au de multe ori o simptomatologie discreta in fazele incipiente. Se pot manifesta prin prezenta senzatiei de urinare, urinari frecvente, uneori usturime la urinare, dar de cele mai multe ori si aceste simptome lipsesc, insa oboseala permanenta, prezenta in fiecare zi ar trebui sa ridice semne de intrebare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.