Setari Cookie-uri

9 Cauze misterioase ale starii de oboseala

Oboseala poate fi un simptom secundar unor afectiuni inaparente clinic: tulburari hormonale, anemie, afectiuni cardiace, sindrom de oboseala cronica, diabet zaharat, hipotiroidie, afectiuni respiratorii, excesul de cafeina, carenta de vitamine etc.

afectiuni carediace in oboseala Afectiuni cardiace



Bolile inimii fac ca sangele pompat sa fie uneori insuficient nevoilor organismului, astfel pacientul simte o stare de oboseala suparatoare. Desigur, pot fi si alte simptome prezente, ca palpitatii, senzatie de sufocare, uneori durere in piept etc.

Afectiuni respiratorii



Afectiunile respiratorii se insotesc si ele de oboseala. Pacientul “trage la pat”, are dorinta de a “zace” si oboseste foarte usor la efort. Uneori poate simpti durere in torace, alteori prezinta si tuse.

Excesul de cafeina



Consumul excesiv de alimente si bauturi care contin cafeina epuizeaza sistemul nervos pana in stadii chiar foarte avansate. Aceste alimente si bauturi pot fi: cafea, bauturi energizante, ceai verde sau alte ceaiuri chinezesti bogate in cafeina, ciocolata etc.
excesul de cafeina duce la oboseala

Diabetul zaharat



Diabetul zaharat se poate manifesta uneori doar prin prezenta unor crize manifestate cu stare de rau, poate chiar de lesin, dar si cu o stare de oboseala suparatoare. De cele mai multe ori oboseala ii supara cel mai mult pe suferinzi.

Sindromul de oboseala cronica


Sindromul de oboseala cronica se instaleaza la peste 6 luni de suprasolicitare a organismului. Este un sindrom periculor despr ecare puteti afla mai multe informatii citind articolul: Sindromul de oboseala cronica.


Healthy iti recomanda si alte articole pe tema "starii de oboseala":

Oboseala - remedii naturiste

Tratamente naturiste pentru combaterea starii de oboseala

Cele mai bune metode naturiste pentru starea de oboseala

Sindromul de oboseala cronica




Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.