Setari Cookie-uri

5 Alge BIO pe care sa le introduci in alimentatia ta

Algele sunt bogate in minerale si chiar si in vitamina B12, o vitamina pretioasa pentru cei ce tin post sau sunt vegetarieni. Va recomandam cateva sortimente de alge bogate in nutrienti si care pot fi introduse in alimentatia curenta.

Alge nori (Porphyra umbilicalis) pentru sushi raw

Alge nori (Porphyra umbilicalis) pentru sushi raw

Algle sunt disponibile pe site-ul Bioportal.ro

Algele marine marca Algamar sunt toate alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania. Exista si alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice. Un alt mare avantaj al algelor salbatice Algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii. Japonia este printre cei mai mari furnizori de alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de alge marine au inceput sa caute alte surse de alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.
Nori este o alga relativ mica, dar cu multe straturi. Aceasta varianta este nemaruntita, pentru sushi. Este bogata in proteine, vitamina A si B12. Ideala a se consuma raw.
Mod de preparare:
-crude (raw): lasati la inmuiat 20 de minute, rulati sushi in folia de alga.
-prajite: fara a le inmuia, prajiti 2 minute si presarati pe salate, supe, orez, cus-cus, legume.
-fierte: fierbeti 15 minute cu orez, cartofi, legume.
-la cuptor: adaugati in lasagna sau legume la cuptor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.