Alimentele cu calorii negative sunt adesea introduse in dieta celor care doresc sa piarda kilograme sau sa isi mentina greutatea.
Alimentele cu calorii negative au o proprietate aparte: pentru metabolizarea lor organismul are nevoie de mai multe calorii decat propriul lor continut.
Pentru a procesa mancarea, organismul consuma calorii. In cazul alimentelor cu calorii negative, acest consum este mai mare.
Citeste si: Dieta cu calorii negative
De exemplu daca un astfel de aliment contine 50 de calorii, organismul consuma 70 pentr a-l metaboliza. In final, ati pierdut 20 de calorii.
Va propunem lista rapida a alimentelor cu calorii negative, lista pe care o puteti purta in portofel sau in agenda.
Lista alimentelor cu calorii negative
- Afine
- Andive;
- Ardei iute;
- Ardei;
- Broccoli;
- Busuioc;
- Cafeaua verde;
- Caise;
- Castravete;
- Capsune;
- Ceapa,
- Cirese;
- Conopida;
- Dovlecel;
- Fasole verde;
- Grapefruit;
- Iarba de grau;
- Lamaie;
- Mango;
- Marar;
- Menta;
- Morcovi cruzi;
- Patrunjel;
- Piersici;
- Portocale;
- Porumbe;
- Ridichi;
- Salata verde;
- Salvie;
- Sfecla rosie;
- Spanac crud;
- Sparanghel;
- Telina;
- Usturoi;
- Varza chinezeasca;
- Varza de Bruxelles;
- Zucchini;
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Alex Dima, motivul pentru care a renunțat la meseria de profesor de religie: Aici era o bătaie de joc...
- Nea Mărin și-a depus dosarul de pensionare. Care este stilul lui de viață și ce se va întâmpla cu emisiunea acestuia
- Alex Ashraf, dezvăluiri despre divorțul de Oana Zăvoranu și acuzațiile aduse: Eu am înaintat divorțul!
Atentie la indicele glicemic!
Majoritatea alimentelor enumerate in lista celor cu calorii negative isi pastreaza proprietatile daca sunt consumate CRUDE, adic nepreparate termic.
Odata gatite, aceste alimente pot sa capete mai multe calorii, tocmai pentru ca prin preparare termica o parte din vitamine sunt distruse, iar indicele glicemic poate creste.
De exemplu un morcov crud are in medie indicele grlicemic 15, pe cand un morcov fiert capata indicele glicemic de aproximativ 50, asadar morcovul fiert devine deja recomandat cu glija in dietele de slabire sau in cazul pacientilor cu diabet.
Acceasi situatie apare in cazul tuturor radacinoaselor, inclusiv in cazul sfelcei sau a cepei. Asadar, atunci cand incercati sa evaluati ceea ce aveti in farfurie, nu uitati sa luati in cosiderare daca alimentele sunt proaspete sau gatite.