Setari Cookie-uri

Detoxifiere de primavara: cura intensa pentru 7 zile

Primavara abia este la inceput si simtim deja ca avem nevoie de mai multa energie, pentru a invinge astenia specifica sezonului.

Pietele abunda deja de legume proaspete, iar spanacul si urzicile au aparut si le putem consuma. Pentru ca iarna avem tendinta de a manca mai caloric, mai gras, facem mai putine plimbari si mai putina miscare, iar sarbatorile pot lasa cateva urme cand vine vorba de silueta, noi va invitam la o cura rapida de detoxifiere, care curata organismul si reduce depozitele adipoase.

cura detoxifiere primavara

Aceasta cura de detoxifiere prezinta si efecte de reglare a greutatii, asadar poate fi considerata si o cura de slabire. Desigur, nu veti pierde atat de multe kilograme ca intr-un regim dedicat, insa cu siguranta va veti simti foarte bine.

Cura de detoxifiere la inceput de primavara

Cateva reguli de baza pentru cura de detoxifiere:

  • La trezire, imediat dupa ce v-ati dat jos din pat si v-ati facut igiena orala, veti bea un pahar cu apa si cateva picaturi de lamaie. Puteti apoi sa luati micul dejun si sa va desfasurati activitatile in mod obisnuit;
  • Cu 15-30 de minute inainte de fiecare masa veti bea un pahar cu apa in care ati pus cateva picaturi de lamaie.
  • Veti bea paharul cu apa si lamaie si inainte de dus, dar si inainte de culcare.
  • Nu veti consuma in timpul curei zahar sau alimente care contin zahar, uleiuri procesate (doar uleiurile extravirgine sunt permise), alimente prajite, dulciuri, foietaje.

Meniu pentru primele doua zile de detoxifiere

Micul dejun: salata de cruditati cu branza. Sugestii pentru ingrediente: rosie, castravete, ardei, seminte crude de susan si canepa, salata verde, frunze proaspete de spanac, o legatura de patrunjel, telemea taiata cuburi. Nu adaugati ulei. Puteti pune sare si piper dupa gust.

Citește și:

Prima gustare: o banana sau un iaurt.

Masa de pranz: carne la gratar cu salata de cruditati.

A doua gustare din zi: o banana sau un kaki.

Cina: un smoothie verde. Sugestii pentru ingrediente: o mana de spanac proaspat, doua mere verzi, cateva frunze de menta, un castravete, o lingura de seminte crude (recomandam mix de seminte). Puteti adauga miere sau lapte vegetal (recomandam lapte de migdale pentru gust, dar puteti alege si alt sortiment). Citeste continuarea in pagina 2>>

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.