Setari Cookie-uri

7 Alimente bogate in MAGNEZIU

Cand vorbim despre necesarul de magneziu, vorbim de fapt despre unul dintre cele mai importante oligoelemente in organismul nostru.

Magneziul este implicat in procesele de contractie musculara, in buna functionare a inimii (contractia muschiului inimii este dependenta de prezenta magneziului), in preventia diabetului zaharat, in prevenira accidentelor vasculare, a migrenelor, a depresiei etc. Aproape toate celulele din corpul nostru au nevoie de magneziu pentru a functiona corespunzator, chiar si buna fuctionare a sistemului imunitar este stans legata de activitatea magneziului.

Iata care sunt alimentele cu un continut bogat in magneziu, alimente pe care le putem consuma zilnic sau cu precadere in perioadele de suprasolicitare.

7 alimente cu continut ridicat in magneziu

Surse alimentare de magneziu: Migdalele

Gustoase si pline de grasimi sanatoase, migdalele sunt totodata bogate in vitamine din complexul B, calciu si magneziu. Migdalele consumate crude ajuta in preventia aterosclerozei si a bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, a tulburarilor de memorie, bolilor mintale si spaslmelor musculare. Puteti consuma migdale in salate, smoothie-uri, in iaurt sau pur si simplu ca gustari.

Citește și:

alimente bogate in magneziu migdale

Legumele cu frunze verzi – bogate in magneziu

Legumele cu frunze verzi ocupa loc fruntas in randul alimentelor bogate in magneziu, aproximativ 100 g din astfel de legume continand in medie 80 mg de magneziu. Este recomandat sa consumati in stare proaspata varza, kale, spanac, patrunjel, marar, leurda, macris etc.

Surse alimentare de magneziu: caju si alte nuci/seminte

Semintele si nucile crude, nepreparate termic, sunt o veritabila sursa de magneziu pentru organism. Nucile caju, alunele, arahidele, semintele necoapte (de floarea-soarelui, de dovleac, de in, de canepa, de chia, mugurii de pin, semintele de susan alb si susan negru, nucile, semintele de chimen etc.) – toate aceste alimente reprezinta o sursa veritabila de magneziu.

Puteti consuma semintele macinate sau ca atare in salate, smoothie-uri, in iaurt etc.

Citește și:

Boabele de soia - excelenta sursa de magneziu

Boabele de soia bio necesita o hidratare in apa calda de cateva ore inainte de a fi fierte, in acest timp marindu-si volumul destul de mult si capatand aspectul asemanator unor boabe de fasole.

alimente bogate in magneziu soia

Soia este bogata in fibre si minerale, dar si in proteine, fiind recomadata ca aliment energizant sau sursa rpoteica pentru vegetarieni. Soia prezinta si un continut ridicat in magneziu, putandu-se consuma in supe, ciorbe, in salate etc.Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.