Setari Cookie-uri

Stiai? Fiecare ORGAN are un ALIMENT preferat

Pentru o dieta sanatoasa, specialistii ne indeamna sa mancam cat mai variat, insa stiati ca anumiete alimente prezinta beneficii cu precadere pentru anmite organe? Practic fiecare organ prezinta un aliment preferat!

Publicam acum ceva vreme articolul despre alimentele asemanatoare organelor si beneficiile lor lasate de natura, in articolul: Medicina lui Dumnezeu: ALIMENTELE-ORGANE sau Doctrina Semnaturilor

Va invitam asadar sa priviti alimentele si din alta perspectiva, aceea a beneficiilor tintite asupra unor organe.

Stiati ca fiecare organ are un aliment preferat?

alimente preferate de organe

Creierul prefera acizii grasi omega din carnea si uleiul de peste

Peste este recomandat pentru buna functionare a sistemului nervos, continand acizi grasi omega, dintre care si acizii grasi omega-9, care se gasesc mai rar in alte alimente. Carnea de peste contine de asemenea vitamine din complexul B, necesare de asemenea bunei functionari a creierului, iar daca alegeti sa consumati peste mic, care se mananca cu tot cu oase, atunci va veti bucura si de un aport important de fosfor si calciu.

Citește și:

Parul prefera vitamina C

Vitamina C se gaseste din abundenta in verdeata proaspata, patrunjelul continand o cantitate de vitamina C mai mare decat o lamaie de exemplu. Consumati zarzavat proaspat in salate sau sosuri pentru a va mentine parul sanatos. Aceste vegetale contin de asemenea si o concentratie importanta de zinc, un mineral esential pentru oprirea caderii parului.

Ochii prefera beta-carotenul

Betacarotenul este precursorul vinaminei A, fara de care noi nu am putea vedea. Aceasta vitamina activeaza functiile celulelor cu rol vizual, contribuind la o buna vedere si la sanatatea ochilor. Vitamina A se gaseste din belsug in morcovi, dar si in vegetalele portocalii. Atentie insa, vitamina A este rapid distrusa de caldura, de aceea este recomandat sa consumati aceste alimente in stare proaspata. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.