Setari Cookie-uri

Stiai? Fiecare ORGAN are un ALIMENT preferat

Pentru o dieta sanatoasa, specialistii ne indeamna sa mancam cat mai variat, insa stiati ca anumiete alimente prezinta beneficii cu precadere pentru anmite organe? Practic fiecare organ prezinta un aliment preferat!

Sistemul muscular prefera bananele

Bananele sunt bogate in magneziu si in potasiu, nutrienti esentiali pentru realizarea functiilor muschilor scheletali. Va recomandam sa aflati mai multe informatii despre beneficiile bananelor in acest articol: Motive sa consumi banane

Plamanii prefera cruciferele

Blroccoli, varza, kale, gulia, ridichile - aceste alimente joaca un rol important in curatarea plamanilor, aducand totodata un aport in tratarea anemiilor si in restabilirea oxigenarii organismului.

Inima prefera rosiile

Rosiile se aseamana foarte mult cu structura inimii, avand camere cu seminte asemanatoare cavitatilor inimii. Rosiile sunt asociate cu scaderea tensiunii arteriale si in medicina naturista acestea sunt recomandate persoanelor cu risc cardiac.

Intestinele prefera grasimile bune

Grasimile vegetale, nepreparate termic, ajuta in detoxifierea si refacerea mucoasei intestinale si colonice. Incercati sa consumati mai des avocado, un fruct recunoscut pentru beneficiile sale unice asupra sanatatii. Citeste si Avocado - fructul vietii

Citește și:

Sistemul osos prefera citricele

Aceste fructe sunt bogate in vitamine, chiar si vitamina D, dar si nutrienti de care oasele noastre au nevoie pentru a-si mentine structura si rezistenta. Un smoothie cu fructe in cateva dimineti pe saptamana poate face minuni pentru oasele voastre.

Unghiile prefera semintele

Semintele de in, de floarea-soarelui, de canepa, de chia, de susan etc. sunt bogate in nutrienti si uleiuri care ajuta unghiile sa devina mai rezistente, prevenind exfolierea sau ruperea acestora.

Pielea prefera resveratrolul

Daca am putea decora o subtanta pentru efectele sale in ceea ce priveste mentinerea tineretii, aceea ar fi resveratrolul. Acesta este considerat cel mai puternic antiozidant din natura, fiind de 50 de ori mai activ decat vitamina C. Resveratrolul inhiba procesele de imnatranire si este apreciat in lumea medicala pentru efectele sale anticancerigene. Resveratrolul se gaseste in fructele de padure si in toate vegetalele care pateaza in culoarea mov, caci acesta este de fapt un pigment. De exemplu strugurii, afinele, coacazele, malinele si alte fructe de padure, dar si visinele sunt bogate in resveratrol.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.