Setari Cookie-uri

5 Motive sa consumi BANANE: trebuie sa le cunosti

Delicioasele banane sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat in potasiu, dar si pentru calitatile nutritive extraordinare.

Beneficiile bananelor asupra sanatatii au fost relatate pentru prima data in texte budiste ce dateaza din secolul VII i.H., India fiind cea care a folosit cel mai mult banana pentru sanatate.

Bananele – proprietati nutritive

Bananele se numara printre cele mai bogate fructe in potasiu, dar contin totodata si antioxidanti, substante anticancerigene si vitamine din cmplexul B.

banana beneficii

Bananele sunt de asemenea bogate in zaharuri, in vitamine precum acid folic, vitamina C, A, E, B6, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar si fibre, proteine si unele substante active.

5 Motive sa consumi banane: trebuie sa le cunosti

Bananele: uimitoarele descoperiri in lupta cu coancerul

Cercetatorii au descoperit ca bananele cu coaja neagra, adica cele foarte coapte, contin unele substante cu puternice proprietati anticancerigene, continand chiar o substanta asemanatoase celor care se folosesc in tratamentul tumorilor.

Citește și:

beneficiile bananelor

Pentru a citi mai multe informatii despre descoperirile cercetatorilor privind bananele cu coaja neagra va sugeram sa cititi:
UIMITOR: Ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra? Afla parerea specialistilor japonezi

Foto: femeie consumand banana @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.