Kudika
12 Noiembrie 2009

Probabil ati mai auzit de dieta cu calorii negative. De fapt, aceasta dieta se bazeaza pe consumul unor alimente cat mai sarace in calorii, cu un indice glicemic mic si care totodata pot fi consumate in cantitati normale cat sa satisfaca nevoile volemice gastrice, fara a aduce un aport mare de calorii.

Deasemenea aceasta dieta vizeaza si acele alimente care contin minerale si vitamine capabile sa activeze anumite enzime care “consuma” caloriile in exces si “topesc” tesuturile grase. Spre exemplu daca se consuma o portocala care are aproximativ 70 de calorii, substantele continute de aceasta va activa metabolismul si de fapt va stimula consumul de catre organism al unui numar de calorii mai mare decat 70, cele ingerate. Asadar, desi mancati, produceti un minus de calorii. Vom expune mai jos principalele alimente care sunt utilizate in dietele cu calorii negative, insa este foarte important sa nu consumati excesiv aceste alimente si sa cereti recomandarile medicului pentru a afla care este necesarul caloric zilnic specific organismului vostru.In general fructele, legumele si condimentele pot fi consumate ca alimente cu calorii negative.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: