Setari Cookie-uri

Diete personalizate

Ai aflat ce tip de personalitate digestiva ai si nu te-ai incadrat in categoria poficiosilor sau fomistilor? In urmatorul articol poti afla ce trebuie sa faci daca esti gurmandul stresat, albinuta mancatoare sau mancaciosul plictisit.

noaptea, ora 23:00 Te trantesti obosita in pat, dar nu poti adormi pentru ca iti este groaznic de foame. Va trebui sa te multumesti cu un pahar de lapte degresat. Este extrem de hranitor si stimuleaza somnul. Daca foamea este chiar atat de mare, poti manca niste fructe sau niste legume cu pui fiert.

3. Gurmandul stresat


Tipul gurmandului stresat reprezinta un stadiu mai putin avansat a bulimiei. Problema ta principala este controlul emotiilor si, cu precadere al furiei. Un bulimic poate consuma dintr-o data peste 2000 kcal fara macar sa-i fie foame. Lui ii dispare senzatia de satietate. Incepe sa mancance pentru ca este nervos si continua sa manance pentru ca se simte vinovat. Pana la 3% din femei sufera de acesta tulburare de alimentatie fara ca macar sa isi dea seama. Daca suspectezi ca faci parte din acesta categorie, cel mai bine este sa ceri ajutorul unui specialist. Ai insa grija! Negarea acestei afectiuni este una dintre caracteristicile sale principale si ingreuneaza tratamentul.

Medicii prescriu in general o dieta care sa corecteze cursul anormal de alimentatie, adica alternarea unor stari de infometare cu cea a unui consum prea mare de alimente. Uneori, dieta este insotita de prescrierea unui tratment cu antidepresive.

Citește și:

Ce poti face tu cand esti la dieta?


In nici un caz sa iei pastile de una singura... Poti opta pentru un ceai antidepresiv pe care il poti procura de la Plafar. In paralel cu acesta trebuie sa incerci sa iti echilibrezi singura alimentatia. Regula de fier este sa mananci numai cand iti este foame, si niciodata atunci cand esti nervoasa. Depinde numai de tine sa te poti controla.

Incerca sa mananci de trei ori pe zi in cantitati normale plus trei gustari intre aceste mese. Cerealele, painea, orezul, fructele si legumele ar trebui sa constituie 50-60% din alimentatia ta zilnica. Ouale, carnea rosie, lactatele, puiul ar trebui sa constituie alte 20 de procente din masa. Restul trebuie completat cu grasimi organice. Din alimentatie nu trebuie sa iti lipseasca nimic. Ceea ce este important pentru tine este "cum" si "cand" si nu "ce" mananci! La inceputul dietei evita alimetele care iti fac pofta (de exemplu prajiturile) care ar putea sa te faca sa te simti vinovata mai tarziu. Incetul cu incetul, insa, vei putea manaca tot ceea ce iti doresti, in cantitati normale. Vei reusi astfel sa redobandesti controlul asupra vietii tale!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.