Setari Cookie-uri

Efectele alimentatiei de post asupra sanatatii

Inca din vremuri stravechi mai marii intelepti au observat ca exista o stransa legatura intre starea de sanatate si alimentatie. Astfel ca in functie de regiuni, de necesitatile oamenilor si stilul lor de viata acestia au incercat sa impuna anumite stiluri alimentare, observand ca sanatatea este mai bine mentinuta daca alimentele sunt corect asociate. Religiile prezinta si ele aceeasi idee generala de regim sanatos, astfel ca pentru noi, crestinii, postul dinaintea marilor sarbatori vine ca o perioada de alimentatie sanatoasa si de detoxifiere a organismului.

Atentie la riscurile postului

Postul negru nu este chiar indicat de nutritionisti, neavand efecte mai bune asupra sanatatii decat postul obisnuit, ba din contra, aduce o serie de riscuri pentru sanatate, mai ales pentru persoanele cu boli metabolice.

Deasemenea, atunci cand tineti post trebuie sa aveti in vedere o echilibrare a alimentatiei, spre exemplu sa nu predomine acrul sau fructele acide, caci altfel puteti avea probleme cu stomacul, apar carii, afectiuni digestive sau agravarea unora deja existente (gastrite, ulcere, boli inflamatorii intestinale etc).

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.