Setari Cookie-uri

Slabeste prin autosugestie!

Creierul uman este unul dintre putinele mistere fiziologice pe care cercetatorul modern nu le-a elucidat. La fel si puterea mintii. Fiecare vis, orice dorinta si fiece frustrarea au o origine adanc inradacinata in circuitele neuronale incalcite ale mintii. O parte din procesele nervoase superioare au fost intelese intr-un final dupa secole de cercetare, in timp ce altele raman intrebari ce ne fascineaza si ne trezesc curiozitatea. Subiectul acestui articol face parte din prima categorie. Autosugestia nu reprezinta magie, ci stiinta, iar puterea mintii, nemarginita de constiinta umana, promite imbunatatirea calitatii vietii prin tehnici aparent usoare, dar care necesita in realitate mult exercitiu.

Urmatorul pas va fi sa iti repeti in fata respectivului fel de mancare ca te va ajuta sa slabesti (chiar daca este vorba de o amandina!). Odata cu aceasta etapa va trebui sa iti repeti de cateva ori, in fiecare seara, in fata oglinzii, urmatoarea fraza: “Chiar daca sunt plinuta, ma simt extrem de impacata cu propriul meu corp”. Va trebui sa te convingi pe tine, inaintea tuturor, ca esti extrem de frumoasa, fiindca tu vei fi cel mai greu de convins. Este foarte important sa te convingi ca esti frumoasa: iti poti lasa biletele post-it prin casa cu mesajul “esti frumoasa” si te poti purta ca si cand ai castigat deja lupta cu kilogramele!

Autosugestia te poate ajuta si sa adopti un stil de viata sanatos. Chiar daca stai in fata unei farfurii cu spanac iti poti repeta de cateva ori ca acesta este delicios, chiar daca pana acum nu-l suportai.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.