Stim prin definitie ca mai multe calorii inseamna o sansa mai mare de ingrasare, ca pentru a slabi trebuie sa reducem numarul acestora si... de multe ori reusim sa ne infometam in mod inutil.
Promovam idea slabitului sanatos si, din acest motiv, nu incercam sa va recomandam diete care sa masoare in grame si kilojouli mancarea, ci preferam sa va explicam cateva principii prin care functioneaza organismul nostru pentru a va ajuta sa va alcatuiti singure propria dieta, adecvata stilului de viata, dar si metabolismului individual.
De aceasta data va invatam un nou truc: alimentatia “voluminoasa”, insa cu putin calorii.
Iata de ce este important sa invatam acest mod de alimentare: stomacul nu este un organ cu dimensiuni fixe. Dimpotriva. El are abilitatea de a-si micsora ori mari volumul in functie de cat de mult sau de putin primeste. O persoana obisnuita sa manance mult va gasi foarte dificil sa tina o dieta saraca in calorii fiindca va simti permanent ca nu este satula. Treptat insa, stomacul se va obisnui sa primeasca o cantitate mult mai mica de alimente si se va adapta. Acest proces insa poate dura o luna, doua, trei sau chiar mai mult in functie de flexibilitatea organismului. Este o perioada grea de infometare care poate avea nu numai repercusiuni fizice dar si psihice. Din acest motiv, o alternativa mult mai sanatoasa este scaderea treptata a cantitatii de alimente. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul mancarurilor sarace in principii nutritive, dar cu volum mare, pastrandu-se astfel numarul redus de calorii.
Spune-ti parerea