Setari Cookie-uri

Dieta: Satura-te cu mai putine calorii!

2.84 (Ratingul specialistilor)

Pro

Dieta usoara
Bazata pe alimentatie sanatoasa
Previne bolile comune
Utila celor care mananca mult

Contra

Efecte lente
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

5 din 1 vot

Stim prin definitie ca mai multe calorii inseamna o sansa mai mare de ingrasare, ca pentru a slabi trebuie sa reducem numarul acestora si... de multe ori reusim sa ne infometam in mod inutil.

Stim prin definitie ca mai multe calorii inseamna o sansa mai mare de ingrasare, ca pentru a slabi trebuie sa reducem numarul acestora si... de multe ori reusim sa ne infometam in mod inutil.

Promovam idea slabitului sanatos si, din acest motiv, nu incercam sa va recomandam diete care sa masoare in grame si kilojouli mancarea, ci preferam sa va explicam cateva principii prin care functioneaza organismul nostru pentru a va ajuta sa va alcatuiti singure propria dieta, adecvata stilului de viata, dar si metabolismului individual.

De aceasta data va invatam un nou truc: alimentatia “voluminoasa”, insa cu putin calorii.

Iata de ce este important sa invatam acest mod de alimentare: stomacul nu este un organ cu dimensiuni fixe. Dimpotriva. El are abilitatea de a-si micsora ori mari volumul in functie de cat de mult sau de putin primeste. O persoana obisnuita sa manance mult va gasi foarte dificil sa tina o dieta saraca in calorii fiindca va simti permanent ca nu este satula. Treptat insa, stomacul se va obisnui sa primeasca o cantitate mult mai mica de alimente si se va adapta. Acest proces insa poate dura o luna, doua, trei sau chiar mai mult in functie de flexibilitatea organismului. Este o perioada grea de infometare care poate avea nu numai repercusiuni fizice dar si psihice. Din acest motiv, o alternativa mult mai sanatoasa este scaderea treptata a cantitatii de alimente. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul mancarurilor sarace in principii nutritive, dar cu volum mare, pastrandu-se astfel numarul redus de calorii.

Aceste alimente sunt in principal fructele, legumele si fibrele naturale. Celuloza din fibrele vegetale, pe care o gasiti in magazinele de alimente naturiste sau chiar in plafar si in super-marketuri, este aliatul principal in aceasta lupta fiindca aceasta nu contine substante care sa poata fi absorbite in stomac si intestin insa da o reala senzatie de satietate si favorizeaza tranzitul. S-ar parea ca nu are cusur. Ei bine, singurul defect al celulozei este tocmai avantajul sau: nu are principii nutritive, deci nu furnizeaza energie, nu se poate trai cu ea. Organismul are nevoie de o cantitate de energie pentru a-si desfasura procesele vitale - respiratie, circulatie, samd. Prin urmare, celuloza nu poate servi decat ca un adjuvant al dietei noastre. Pe langa aceasta regimul trebuie sa contina toate cele 3 tipuri de principia nutritive: glucide, lipide, proteine, dar si minerale si vitamine. Asadar, pentru a depasi aceasta faza trebuie sa reduceti cantitativ, dar nu si calitativ alimentatia zilnica, iar absenta acestora sa o suplimentati cu celuloza, ori fructe sau legume (de preferat crude fiindca astfel veti beneficia de toate vitaminele si mineralele pe care le contin).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.