Setari Cookie-uri

Cum am slabit eu!

In primul an de facultate prinsesem proportii. Mai exact, de la 55 de kg ajunsesem la 65, la 1,70 m. Cresterea in greutate se datora in primul rand faptului ca nu mai faceam niciun fel de efort fizic, ma obisnuisem sa imi petrec majoritatea timpului stand la birou si invatand. Pe langa asta eram destul de stresata iar eu mananc destul de mult pe fond nervos.

Renuntasem de ceva timp la orice timp de bautura racoritoare. Beam numai ceai neindulcit facut in casa si apa plata. Am inceput sa slabesc incet, cam 1 kg la doua saptamani. Mergeam insa pe drumul cel bun.

Cand am atins faza de platou, cea in care nu mai reusesti sa slabesti chiar daca mananci dietetic, am inceput sa fac putin sport si am renuntat la painea neagra pe care o mancam. Sport este poate mult spus fiindca faceam cam 15 minute de sport seara, in faza calculatorului cu un program de aerobic. In aproximativ 5 luni am ajuns la 55 de kg. Ma simteam bine si aratam bine.

Desigur greutatea mea a mai suferit variatii cand am inceput sa adaug in alimentatie treptat painea neagra si fainoasele (mi-a fost imposibil sa renunt la ele). Pentru a compensa am trecut la 30 min de aerobic si am reusit sa ma mentin. Acum mananc normal, imi permit ocazional cateva escapade in dulciuri sau fast food dar nu fac din acestea o obisnuinta.

Am scris aceasta poveste fiindca eu am invatat lectia mea prea greu. Poate ca macar o persoana va invata din greseala mea si va slabi corect si sanatos din prima incercare. Mult success!

Amira

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.