Atkins - cea mai eficienta dieta de slabire?

Studii recente demonstreaza ca dieta cea mai eficienta este cea bazata pe consumul de proteine si grasimi. Cu toate acestea, regimul nu poate fi urmat pe termen lung, intrucat conduce la grave probleme de sanatate.

Studii recente demonstreaza ca dieta cea mai eficienta este cea bazata pe consumul de proteine si grasimi. Cu toate acestea, regimul nu poate fi urmat pe termen lung, intrucat conduce la grave probleme de sanatate.

Proteinele au doua avantaje prinicipale: ele nu se depun si accelereaza procesul slabirii. Proteinele nu se pot transforma in depozite de grasime cu conditia ca ele sa nu fie asociate cu cantitati mari de lipide sau glucide. Mai mult, ele sunt greu de digerat, organismul fiind obligat sa consume mai multa energie pentru a le procesa. Despre dieta daneza, care se bazeaza foarte mult pe consumul de carne, se spunea ca este dieta de schimbare a metabolismului. Aceasta titulatura este pe jumatate adevarata, intrucat numai in timpul regimului, metabolismul este crescut.

Principala problema in ceea ce priveste proteinele este faptul ca ele nu se gasesc in natura in stare pura, ci in combinatie cu glucide sau lipide. Procentul cel mai mare de proteine il contin ouale, acestea fiind urmate de carne, peste si orez.

Daca doresti sa urmezi o dieta bazata pe proteine iti recomandam sa o tii pe termen scurt (maxim 2 saptamani) si numai in cazul in care nu ai probleme de sanatate sau carente de vitamine. In cazul in care regimul este prelungit, pot aparea diverse probleme. Guta este una dintre problemele de sanatate generate de consumul excesiv de alimente bogate in purina - carnea fiind pe aceasta lista. Constipatia este o prima problema generata de acest regim. Mai mult, daca il veti tine mai mult timp, organismul va trebui sa arda din proteinele constitutionale si vei risca sa pierdeti masa musculara. Regimul Atkins este unul dezechilibrat. Organismul are nevoie de toate principiile alimentare, motiv pentru care inca din primele zile este posibil sa te simti obosita.

Recomandari:

- consuma oua moi (galbenusul tare este indigest)
- in cazul in care consumati carne fiarta, lasa apa sa dea in clocot si abia apoi pune carnea astfel incat sa isi pastreze proprietatile nutritive
- carnea pregatita la gratar nu trebuie sa fie uscata
- consuma mai multa carne de peste, intrucat este mai usor de digerat, contine minerale si grasimi sanatoase
- evita semipreparatele din carne, care contin multe grasimi si numerosi aditivi.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri