Setari Cookie-uri

Atkins - cea mai eficienta dieta de slabire?

Studii recente demonstreaza ca dieta cea mai eficienta este cea bazata pe consumul de proteine si grasimi. Cu toate acestea, regimul nu poate fi urmat pe termen lung, intrucat conduce la grave probleme de sanatate.

Prima faza a regimului Atkins dureaza 1-2 saptamani si ai voie sa consumi: carne, peste, oua, legume, unt, ulei de masline, masline. Dupa o saptamana de regim se pot pierde 2-4 kilograme. In a doua faza este nevoie sa reintroduci incet-incet glucidele si lipidele in alimentatie. Daca te vei delecta cu alimente foarte grase sau foarte dulci imediat dupa incheierea acestei diete, kilogramele se vor intoarce inapoi si nu vor veni singure. In cadrul dietei originale se recomanda ca in primele doua saptamani sa consumam maxim 20 de grame de glucide zilnic (in mod normal consumam 250 de grame). Dupa aceasta etapa, se mareste cantitatea de carbohidrati cu 5 g pe saptamana, pana ajungem sa consumam 50 de grame de glucide zilnic. In faza a treia, se mareste cantitatea zilnica de glucide cu 10 grame pe saptamana. In etapa de mentinere se recomanda consumul a cel mult 90 de grame de carbohidrati.

Atkins este o dieta eficienta, fapt demonstrat si de studiile recente realizate la Stanford Prevention Research Center din California. Cercetatorii au comparat mai multe diete moderne si au ajuns la concluzia ca femeile care au urmat dieta Atkins au scazut de doua ori mai mult din greutate decat celelalte. Mai mult, ele au inregistrat si imbunatatiri semnificative ale sanatatii, mai ales in ceea ce priveste colesterolul si presiunea arteriala.

Rezultatele pe termen scurt ale dietei sunt formidabile, dar pe termen lung acest regim afecteaza sanatatea.

Sursa: garbo.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.