Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!

Multi stiu, putini aplica acele cateva trucuri esentiale care pot asigura succesul unei diete. Adevarul este ca uneori, oricat de putin am manca, sau oricat de strict am urma anumite principii de nutritie, uitam sa aplicam acele sfaturi de detaliu, aparent minore, insa in realitate cu o deosebita importanta. Iata cateva dintre acestea:

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Stabileste-ti ore fixe de masa!

Creierul functioneaza dupa cate reguli simple. Experimentele lui Pavlov sunt un exemplu in acest sens si... surpriza... aveau legatura cu mancarea. Chiar daca avem un sistem nervos mai dezvoltat decat cel al cainelui, anumite reflexe sunt identice. Iata de ce este bine sa ne fixam ore de masa: chiar daca la inceput va fi dificil, in timp stomacul se va obisnui sa primeasca mancare la ore fixe. In aceasta situatie, el va secreta sucurile gastice numai atunci cand se asteapta sa primeasca mancare - adica la cele trei ore fixate pentru cele 3 mese zilnice. In rest nu va mai aparea senzatia de foame. In plus, pregatit fiind pentru a primi mancare, stomacul va “arma” artileria de digestie, astfel incat alimentele primite in stomac nu vor fi o “surpriza” care necesita inlaturata imediat (adica depozitata). Daca tu iti surprinzi permanent stomacul cu mici gustari el va avea tot timpul tendinta de a depozita si acesta este un motiv pentru care nu slabesti!

Mesteca rar!

Ti-ai stabilit ore fixe de masa, toata ziua te gandesti numai la momentul in care vei manca si stai cu ochii pe ceas sperand ca timpul va curge mai repede. Intr-un final, vine ora mesei iar tu te napustesti infometata asupra farfuriei. Stop! De ce? Ei bine, poate ca tu reusesti sa mananci atat de repede, dar creierul tau proceseaza mai incet. Din aceasta cauza sistemul tau nervos va trimite mesajul “Sunt satula” mai tarziu, iar tu vei manaca mai mult decat ai nevoie. Pentru a primi mesajul pe care il va interpreta drept senzatie de satietate, creierul trebuie sa astepte ajungerea alimentelor in stomac, iar mai apoi distensia peretilor gastrici. Dupa ce mesajul primit este comparat cu informatii din “baza de date” creierul il identifica cu senzatia de satietate si anunta “Gata. Te poti opri din mancat!”. Din pacate, pana se intampla toate acestea, tu ai mancat deja prea mult! Iata de ce nu slabesti!

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: