Setari Cookie-uri

4 secrete in diete

Multi stiu, putini aplica acele cateva trucuri esentiale care pot asigura succesul unei diete. Adevarul este ca uneori, oricat de putin am manca, sau oricat de strict am urma anumite principii de nutritie, uitam sa aplicam acele sfaturi de detaliu, aparent minore, insa in realitate cu o deosebita importanta. Iata cateva dintre acestea:

Renunta la racoritoare!

Ai idee cate calorii goale consumi zilnic? Calculam noi pentru tine: 100 ml de bautura racoritaore are aproximativ 40 kcal. Tu bei cam 1 litru de bauturi acidulate zilnic (in cel mai bun caz). Inseamna in cel mai fericit caz consumi 400 kcal zilnic numai din bauturi. Daca mai adaugi dimineata un suc “natural” de portocale, ajungi la 500 kcal zilnic numai din lichide. Adica o ciocolata! Iata de ce nu slabesti!

Bea apa!

Exista un motiv pentru care toate revistele si toti nutritionistii recomanda consumarea a minim 2 l de apa pe zi. Care este acesta? Explicatia nu este foarte simpla: rinichii, cei care filtreaza lichidele din organism, nu pot functiona normal in cazul unui aport scazut de apa. Din acest motiv, in cazul deshidratarii, o parte din munca lor este preluata de ficat. In consecinta, cel care are intr-un final mai mult de lucru este ficatul. Ce face ficatul in mod normal? Metabolizeaza grasimile depozitate transformandu-le in energie. Ce face ficatul ocupat? Evident, metabolizeaza deloc sau mai putine grasimi depozitate. Iata de ce nu slabesti!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.