Setari Cookie-uri

Cum ne ingrasam sanatos?

Tendinta generala este de a mediatiza diete de slabire, iar persoanele care doresc sa se ingrase sunt privite cu suspiciune. Acest trend este relativ justificat de cotele alarmante ale obezitatii. In Romania sunt aproximativ 4,5 milioane de persoane obeze si 3,5 de persoane supraponderale.

- Mananca de 5 ori pe zi la intervale de 2,5-3 ore. Poti avea trei mese principale si doua gustari. Si in cazul dietelor este recomandat acelasi lucru, motivul fiind simplu: acesta este modul sanatos si echilibrat de a manca. Atat dietele de slabire, cat si curele de ingrasare ajuta organismul sa ajunga la un echilibru.

- Pentru cresterea masei musculare este indicat sa consumi mai multe proteine: carne, oua, mazare, peste, lactate. Trebuie sa consumi si grasimi si glucide sanataoase. Grasimile sanatoase se gasesc in carnea de peste (ton, somon) si in nuci. Glucide sanatoase se gasesc in fructe, legume si cereale.

- Trebuie sa ai grija si de sistemul tau digestiv. Consuma fibre pentru a favoriza tranzitul intestinal, consuma minim 2 litri de lichide, mesteca incet, dormi suficient, evita consumul excesiv de cafea si alcool si evita pe cat posibil fumatul.


Daca iti lipseste pofta de mancare, atunci poti bea inaintea meselor principale cate o cana de ceai de anghinare, anason, tintaura sau fructe de chimen.

Poti consuma, de asemenea 5 lingurite de polen apicol granule sau 2 lingurite de polen pasta dupa mesele principale.

Tine minte ca procesul de ingrasare este unul relativ lent si nu este de preferat sa castigi in greutatea peste noapte.

Sursa: garbo.ro
Citeste si alte articole pe Garbo!

Produsele de coafat

Protejeaza-ti ochii!

Dependenta de partener
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.