Setari Cookie-uri

Invata sa mananci sanatos!

Ma amuz uneori amintindu-mi de un coleg de facultate caruia ii placea foarte mult shaorma, mai ales ca pe atunci era un produs nou pe piata si toata lumea o lauda. Acest coleg incerca ori de cate ori avea prilejul sa ne convinga ca, in realitate, shaorma este foarte sanatoasa.

Cu carne. Insa in cantitati moderate.

Oamenii tind catre vegetarianism. Din ce motive, n-as sti sa va spun sigur, insa am auzit argumente de genul "Organismul uman este facut pentru a fi vegetarian". Total gresit. Avem nevoie de carne si cel mai simplu si mai la indemana exemplu este nevoia de fier din organism. 1 din 4 femei sufera de lipsa de fier (principala cauza in acest sens fiind menstruatiile abundente). Majoritatea sunt fumatoare si consumatoare de cafea, adica sunt dependente de substante care scad absorbtia de fier. Pe langa lipsa deja instalata plus substante care scad fierul, acestea refuza uneori sa consume carne, adica acel aliment care le asigura cel mai bun aport de fier.

Ciocolata, prietenul omului


Dar neagra!

Sa fim serioase, de renuntat, nu vom renunta nicicand la ciocolata. Este una din putinele bucurii neconditionate care ne asigura satisfactie. Ar fi bine totusi sa optam pentru cea neagra fiindca aceasta protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si, in plus, unele studii spun ca ar ajuta si la indepartarea celulitei. Doamne ajuta!

Condimente: spune nu!


Mustar, ketchup, piper, boia, cuisoare, dafin, telina, scortisoara, samd. Care-i rostul? Mai ales cand stii (sau afli acum) ca aceste condimente si cu precadere cele picante dauneaza grav tractului digestiv. Ele irita mucoasa digestiva si pot cauza gastrite si ulcere. Asa e ca e mai bine fara ele?


Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte articole asemanatoare pe Garbo:

Relaxeaza-te la sauna!


Produsele de coafat

Dependenta de partener
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.