Setari Cookie-uri

Carnea rosie sau pestele?

Pentru ca se stie ca in carne se gasesc aminoacizi din belsug si ca muschii nostri au la baza mai ales proteine, multi oamneni traiesc cu convingerea ca daca au o alimentatie bazata preponderent pe carne vor sta foarte bine la capitolul muschi in detrimentul blamatelor grasimi.

Riscul de afectiuni oculare (degenerare maculara) este mult redus prin consumul crescut de peste. Se banuieste ca acizii grasi omega-3 pot neutraliza radicalii liberi de la nivelul ochiului, previne formarea noilor vase de sange si reduc inflamatia.

Lumea stiintifica a hotarat in unanimitate: reducerea consumului de carne rosie este una dintre cele mai importante alegeri intr-o dieta responsabila. Alaturi de aceasta consumul de peste este cel putin o alternativa sanatoasa daca nu o componenta de baza a alimentatiei dumneavostra.


Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.