Setari Cookie-uri

OMG, bucataria din laborator

De-a lungul timpului alimentatia omului a suferit o evolutie paralela cu rata dezvoltarii tehnologice. Daca la inceput hrana venea exclusiv din natura, in ultima vreme o buna parte din alimente provin mai degraba din laboratoare de inginerie genetica decat din mediu natural.

Nici soia nu a scapat asaltului tehnologic si noi varietati modificate genetic au fost depistate ca si cauza a mortalitatii infantile, cresterea agresivitatii si pierderea instinctului matern la cobaii testati. Acest tip de soia a fost autorizat pentru cultivare si in Romania, pana in 2007.

Desi efectele directe asupra oamenilor nu au fost serios evaluate, testele efectuate de cele mai mutle ori pe cobai atrag atentia asupra pericolului reprezentat de consumul organismelor modificate genetic. Morfologia i structurile biochimice ale cobailor sint foarte asemntoare cu cele ale oamenilor, ceea ce este extrem de ingrijortor, mai ales in ce privete efectele asupra mamelor i bebeluilor nenscui, in contextul in care se urmrete introducerea de cat mai multe OMG in alimentaia uman, din raiuni comerciale.


Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.