Setari Cookie-uri

OMG, bucataria din laborator

De-a lungul timpului alimentatia omului a suferit o evolutie paralela cu rata dezvoltarii tehnologice. Daca la inceput hrana venea exclusiv din natura, in ultima vreme o buna parte din alimente provin mai degraba din laboratoare de inginerie genetica decat din mediu natural.

Nici soia nu a scapat asaltului tehnologic si noi varietati modificate genetic au fost depistate ca si cauza a mortalitatii infantile, cresterea agresivitatii si pierderea instinctului matern la cobaii testati. Acest tip de soia a fost autorizat pentru cultivare si in Romania, pana in 2007.

Desi efectele directe asupra oamenilor nu au fost serios evaluate, testele efectuate de cele mai mutle ori pe cobai atrag atentia asupra pericolului reprezentat de consumul organismelor modificate genetic. Morfologia ºi structurile biochimice ale cobailor sint foarte asemãnãtoare cu cele ale oamenilor, ceea ce este extrem de ingrijorãtor, mai ales in ce priveºte efectele asupra mamelor ºi bebeluºilor nenãscuþi, in contextul in care se urmãreºte introducerea de cat mai multe OMG in alimentaþia umanã, din raþiuni comerciale.


Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.