Setari Cookie-uri

Senzatia de foame in timpul dietelor

Unul dintre motivele pentru care abandonam usor o dieta de slabire este senzatia permanenta de foame. Multe persoane considera, insa, ca daca nu iti este foame, o dieta nu este eficienta. Nimic mai gresit!

Unul dintre motivele pentru care abandonam usor o dieta de slabire este senzatia permanenta de foame. Multe persoane considera, insa, ca daca nu iti este foame, o dieta nu este eficienta. Nimic mai gresit!

O dieta sanatoasa nu presupune infometarea. Mai mult, atunci cand ii oferim organismului mult mai putine calorii decat are nevoie, acesta actioneaza astfel incat sa conserve cat mai bine rezervele de grasime. Daca apoi revenim la un comportament alimentar normal, organismul - temandu-se sa nu treaca din nou printr-o perioada de infometare - va acumula mult mai usor depozite de grasime. Montignac folosea in binecunoscuta sa lucrare o comparatie intre comportamentul corpului nostru si actiunea unui caine care isi ingroapa osul, chiar daca este infometat.

Asadar, nu este recomandat sa facem “greva foamei” pentru a slabi din cel putin doua motive. In primul rand, vom afecta intregul organism. In al doilea rand, kilogramele pierdute revin cu mare usurinta.

Totusi, este inevitabil ca in timpul unei diete sa nu te incerce senzatia de foame. Mai ales la inceput este dificil sa te obisnuiesti. Iata ce ar trebui sa facem!

In primul rand, ar trebui sa iti stabilesti ore fixe de masa si sa incerci sa le respecti cat mai bine. Chiar daca jobul nu iti permite sa te bucuri de o masa reala, te poti desprinde de calculator cateva minute pentru a savura o masa sau o gustare. Totul tine de vointa. Asa cum corpul se obisnuieste cu anumite ore de somn si de trezire, la fel el se va obisnui si cu un program de mese si dupa un timp va incepe sa ti se faca foame numai la intervalele de timp stabilite de tine.

Bea apa! Este recomandabil sa bei aproximativ 2 litri de apa pe zi. Cafeaua, bauturile si ceaiurile indulcite mai mult te deshidrateaza. Apa iti da senzatia de satietate si, in plus, este posibil ca foamea ta sa fie de fapt cauzata de deshidratare.

Mananca supe! Au continut caloric scazut, iar starea de satietate se instaleaza foarte rapid. In plus, sunt foarte bune pentru tranzitul intestinal.

Consuma salate mari! Adauga si dressing, dar nu exagera. Foamea nu va mai aparea decat mult mai tarziu.

Consuma fibre! Acestea se “umfla” in stomac si te saturi mult mai usor. Nu are cum sa ti se faca foame daca stomacul este plin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.