Setari Cookie-uri

Proteine, virusi sau medicamente? Cum vom scapa de kg in plus?

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sanatate ale populatiei in momentul de fata. Statisticile internationale indica, pentru prima data, ca obezitatea face mai multe victime decat fumatul. Ceea ce este mai ingrijorator este faptul ca obezitatea infantila se mentine in crestere atat in America dar si in Europa. Aceasta adevarata "epidemie" a lumii moderne a concentrat atentia cercurilor stiintifice, numeroase cercetari si experimente incercand sa gaseasca un medicament eficient care ar putea rezolva problema obezitatii la nivel mondial.

4. Gasirea unor medicamente care sa stimuleze producerea de tesut adipos brun si activitatea acestuia ar putea deveni o noua terapie pentru obezitate si pentru prevenirea diabetului zaharat, doua patologii din ce in ce mai frecvente la nivel mondial. Un studiu recent de la Centrul de Diabet Joslin incearca sa explice de ce unii avea un aport ridicat de calorii fara a se ingrasa si fara a deveni diabetici, in timp ce altii sunt mult mai expusi sa dezvolte diabet sau sa devina obezi indiferent de dieta pe care o urmeaza.

Studiile efectuate in trecut au subliniat functiile diferite pe care le au cele doua tipuri de celule adipoase: albe si brune. „Grasimea alba", cea mai familiara forma de tesut adipos care se acumuleaza la nivelul abdomenului, coapselor si in tesutul celular subcutanat stocheaza energie pentru nevoile energetice ulterioare in timp ce tesutul adipos brun are functie de ardere si genereaza caldura. Acest tesut adipos brun se intilneste la copii si tinde sa dispara la adulti.

Un articol de Ciprian Chitu


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.