Setari Cookie-uri

Cum sa nu te ingrasi de Craciun

Sarbatoarea Craciunului este mult asteptata de noi toti. Zilele fara grija muncii sau a scolii, bradutul frumos impodobit cu parfumul sau, zapada, colindele si toti cei dragi in casa, toate ne aduc in suflet pace si voie buna. Dar, odata cu aceste magice sarbatori vin si traditiile printre care sunt si cele culinare.

Incercati sa evitati mancarurile gatite, acestea nu tin de foame (deci va determina sa mancati mai des) so totodata cresc depozitele adipoase din organism.

Mancati deserturi cate poftiti

Pentru deserturi varietatea este si mai mare. Puteti incerca cozonacii, ciocolata si o serie de dulciuri dietetice. Acestea sunt foarte gustoase si nici nu ingrasa.
In plus, stim ca o dieta sanatoasa include obligatoriu fructele si legumele. Astfel, puteti prepara diverse salate delicioase, cu sosuri sau fara ori chiar preparate din legume.
Din citrice, banane, ananas, visine din visinata si ce mai doriti puteti face o salata de fructe care va incanta gusturile intregii familii si a invitatilor.

Sucurile naturale cu putina pulpa (1-5%) sunt un deliciu care nu contribuie la adaugarea de kilograme. Vinurile de asemenea si bauturile alcoolice cu concentratie mica de alcool (cu exceptia berii) nu sunt nocive pentru organism in conditiile in care nu se face exces. Nici nu ingrasa. Desi puteti avea impresia ca bauturile “spirtoase” nu ingrasa pentru ca ard grasimile, trebuie sa va avertizez ca nu e chiar asa. Alcoolul scade beta-oxidarea grasimilor, cu acumularea acestora chiar si la nivelul ficatului, ceea ce duce ulterior la imbolnavire.

Dimineata sunt indicate cerealele cu lapte. Cerealele sunt greu absorbabile din intestin si datorita faptului ca ele contin multe fibre, “umfla” stomacum si intestinele creandu-va senzatia de satietate (va dispare pofta de manacare).

Dupa cum vedeti, puteti manca delicios fara a lua kilograme in plus si totodata protejandu-va sanatatea. Va urez Sarbatori minunate alaturi de cei dragi, bucurii voie buna.

Un articol de Iulia D

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.