Setari Cookie-uri

Slabirea in timp record

O metoda ideala de slabit ar fi una rapida si daca se poate fara efort. Diverse firme si reviste vorbesc deja despre astfel de metode, insa oamenii nu sunt avertizati si de riscurile pe care le au aceste regimuri de slabit rapide. Mai mult, nu este asigurata si mentinerea greutatii si dupa folosirea unei metode rapide de slabit cu rezultate pozitive multe persoane revin apoi la greutatea initiala si din nou este nevoie de un regim de slabit.

- oboseala, fatigabilitate, astenie, scad energia de munca ;

- scad capacitatea de memorare si randamentul mintal ;

- produc nervozitate, iritabilitate ;

- in cazul unei slabiri rapide, datorita faptului ca organismul nu are timpul necesar pentru a se adapta si a incerca sa arda acele grasimi care nu sunt importante pentru corpul nostru, este posibil sa fie reduse depozitele de grasime din jurul rinichilor. Acestia isi mentin pozitia datorita unei grasimi ce ii inconjoara, tesut adipos care la randul sau este sustinut intr-o capsula deschisa inferior. Scazand grasimea din jurul rinichilor, conform gravitatiei, acestia aluneca spre deschiderea inferioara a acelei fascii (ptoza renala). Ureterul care pleaca din acel rinichi va fi valurit, se va produce staza urinara si implicit infectii urinare grave;

- tot datorita slabirii rapide, cu pierderea asociata de proteine si masa musculara, se pot produce unele hernii ;

- caderea parului ;

- litiaza biliara ;

- in cazurile cele mai grave poate surveni decesul.

In afara regimurilor de slabit, putem lua in considerare si ricurile pe care le presupune unele metode moderne de slabit, cum ar fi electristimularea. E adevarat ca rezultatele sunt rapide, insa electrostimularea este o metoda medicala si trebuie practicata strict de persoanele avizate. Este foarte importanta reglarea intensitatii electrostimularii, felul in care se tin electrozii, adancimea fantei etc, toate acestea fiind strans legate de anatomia fiecarei persoane. Aceasta practica trebuie deci individulaizata, chiar daca in manual poate preciza ca anumite valori sunt normale, este posibil ca pentru unele persoane acestea sa fie nocive. Este stric necesara o pregatire medicala in acest sens.

Iata ce riscuri impune aceasta metoda :

1. Accidentari (avulsii, rupturi musculare / tendinoase / ligamentare, eventual chiar fracturi) pot sa apara daca:

- se folosesc intensitati prea mari ;
- nu se efectueaza o incalzire (cu aparatul sau sportiv) inaintea aplicarii programelor de forta/rezistenta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.