Setari Cookie-uri

Cura contra cancer

Auzim peste tot spunandu-se : mananca sanatos! Oare cat de constienti suntem de riscurile unei alimentatii neadecvate varstei, sexului si nevoilor noastre zilnice? Oare cate regimuri sanatoase cunoastem? Nu vreau sa va plictisesc cu sfaturi pe care le auziti destul de des ci vreau sa va vorbesc despre un regim foarte usor de tinut, dar care are efecte extraordinare asupra sanatatii.

Cat timp dureaza regimul?


Durata curei variaza si va fi stabilita pentru fiecare persoana in parte, in functie de sex, de varsta si mai ales de kilograme. O persoana slabuta nu va depasi 5 zile de cura. Maximul de zile in care sa tineti aceasta cura va recomand sa fie 10, chiar daca parerea altora va fi ca se poate si mai mult. Nu va agresati corpul.

Datorita continutului foarte scazut in grasimi aceasta cura duce la o pierdere rapida de kilograme, tocmai de aceea trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi:
chiar daca va surade ideea, nu depasiti zilele indicate;
revenirea la alimentatia normala nu se va face brusc, ci treptat, incluzand mai intai restul vegetalelor, apoi alimentele bogate in proteine (carne de vita, pui, peste, oua etc.), urmeaza dulciurile si ultimele grasimile

Alimentele sugerate


Ca sa nu va mai tin in suspans iata in ce consta cura:

  • Orezul integral, nu cel decorticat (se gaseste in magazinele naturiste). Desi astazi se consuma aproape exclusiv orezul alb, totusi cel integral este mult mai sanatos. Cantitatea necesara pentru o zi este de 200-300 de grame. Orezul este foarte bogat in magneziu, cupru, fier, niacin, fosfor, complexul vitaminic B (mai ales B6), acid folic, vitamina E, potasiu, seleniu, zinc. El scade tensiunea arteriala la persoanele hipertensive, reduce riscul aparitiei unor forme de cancer si previne litiaza renala. Orezul este un bun inlocuitor al painii.


  • Merele. De obicei acestea se prepara cu orezul, dar nu-i nici o problema daca doriti sa le consumati separat, ca atare ori in sucuri naturale. Este indicat sa folositi mai multe soiuri de mere, o zi un soi, a doua zi altul si tot asa. Merele, pe langa substantele comune, mai contin unele substante ce difera de la un soi la altul, tocmai din acest motiv sugerez variatia. Marul este cel mai bogat in vitamine si minerale, mai ales vitamina C, A, calciu, pectina. Regleaza tranzitul intestinal, retinand in interiorul intestinului toxinele rezultate din digestie, de multe ori cu proprietati cancerigene, si grasimile in exces.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.