Setari Cookie-uri

Cura contra cancer

Auzim peste tot spunandu-se : mananca sanatos! Oare cat de constienti suntem de riscurile unei alimentatii neadecvate varstei, sexului si nevoilor noastre zilnice? Oare cate regimuri sanatoase cunoastem? Nu vreau sa va plictisesc cu sfaturi pe care le auziti destul de des ci vreau sa va vorbesc despre un regim foarte usor de tinut, dar care are efecte extraordinare asupra sanatatii.

  • Mierea de albine. Cunoscuta pentru nenumaratele sale proprietati terapeutice, mierea contine, pe langa glucide:
  • Minerale ca: sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu, precum si microelemente ca: beriliu, galiu, vanadiu, titan, staniu, argint etc.
  • Vitamine: complexul de vitamine B, vitamina C, acid pantotenic, acid folic, vitamina A si K.

  • Fructe: caise, banane, mure, visine, curmale, portocale, ananas, pepenii verzi, prune, zmeura.

I-au mai fost adaugate acestei diete de catre specialistii nutritionisti:


  • urzica, uscata sau sub forma de pulbere. Datorita continutului crscut de calciu asigura necesarul zilnic de energie si functionarea celulara prevenind ori tratand si anemia prin continutul bogat in fier. Urzica contine si alte elemente minerale si vitamine, fiind indicata in foarte multe boli ori in prevenirea acestora. Daca nu doriti orezul cu mere, puteti prepara urzica impreuna cu orezul.
  • fructe de catina, maces, paducel, coacaze negre - cu rol remineralizant si cu un aport considerabil de vitamine usor asimilabile.
  • tarhon, frunze de telina (uscate natural), cantitati mici de tulpini florifere, flori si seminte de marar - ca plante cu efecte reglatoare hormonale.
  • tije crude de papadie - accelereaza procesele de eliminare a toxinelor, au gustul amar care favorizeaza apetitul si stimuleaza digestia

Trebuie sa mentionez ca va trebui sa scoateti sarea din alimentatie pe timpul acestui regim. Poate nu vi se pare ceva aparte aceasta dieta, insa combinarea stricta a acestor alimente si excluderea sarii din consum (in perioada curei) dau rezultate excelente in privinta sanatatii vostre. Alte avantaje ar fi ca nu reprezinta un regim drastic si este gustos. Ca doze recomandate, cateva fructe pe zi, cantitatea precizata de orez si 2 litri de suc natural din fructele precizate, plantele mentionate ori zeama de urzici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.