Setari Cookie-uri

Guarana, noua cafea

Guarana este o planta cataratoare originara din tarile Americii de Sud, care poate atinge o lungime de 10 m si care, in anotimpul uscat, face flori galbene, iar dupa ce acestea infloresc fac un fruct asemanator cu para, cu seminte.

Printre efectele nedorite se numara cresterea tensiunii, pulsului si uneori poate produce irascibilitate, neliniste si insomnie.

Guarana in curele de slabire

Guarana mai este indicata si in timpul curelor de slabire, pentru persoanele care sufera de obezitate si celulita, deoarece este un supliment nutritiv care scade pofta de mancare. Pentru a avea efect trebuie sa fie luate inainte de mese, de 3 ori pe zi. Important de retinut este faptul ca nu se consuma concomitent cu alte produse care contin cofeina, ca de exemplu cola, ciocolata, ceai negru sau cafea.

Efectele suplimentelor cu guarana in curele de slabire sunt contestate de multi nutritinisti, pentru ca efectul acestei plante este practic indentic cu al cafelei, inhiband pofta de mancare. Asa ca pentru efecte similare se ofera un produs mult mai scump, folosit mai mult din strategii de vanzare si care ii permite producatorului sa-si incadreze suplimentul in randul produselor naturiste. In plus, nu exista certitudinea ca producatorul a folosit guarana, asa cum mentioneaza pe eticheta si nu banala cafeina.

Bauturi tonifiante:

Din guarana se prepara si bauturi tonifiante. Brazilia consuma mai mult de o treime dintre bauturile pe baza de extract de guarana. Fata de bauturile pe baza de cafeina, cele cu guarana nu produc agitatie sau tremuraturi. In unele dintre acestea se poate combina guarana cu alte produse precum Efedra, al carei principla ingredient este efedrina. Combinatia se poate dovedi un cocktail periculos pentru persoanele cu probleme cardiace sau alte afectiuni.

Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.