Setari Cookie-uri

7 superalimente care iti pot salva viata

Sanatatea noastra depinde de factori simpli, atat de simpli incat mai mereu suntem tentati sa-i neglijam. Asadar regimul alimentar, programul de activitate zilnica, igiena, somnul si pozitivismul sunt factorii pe care daca i-am respecta asa cum se cuvine, ne-ar asigura o sanatate de fier si o viata lunga.

Si pentru ca toate aceste alegeri ne stau la indemana, specialistii au decis care sunt principalele alimente la care daca am reusi sa ne limitam in mare masura regimul alimentar, atunci cu siguranta in cateva luni dupa schimbarile principale ale alimentatiei am observa cat de multe aspecte s-au ameliorat: infectiile au incetat sa recidiveze (cum ar fi candidoza de exemplu sau racelile frecvente ori inflamarea amigdalelor), tonicitatea organismului este mai mare (avem mai multa forta fizica, dar si psihica, starile de somnolenta sau “lene” au disparul, avem initiativa, suntem energici si veseli), oboseala se resimte mai putin si asa mai departe. Iata care sunt principalele alimente care ne asigura sanatatea.

Apa

Desi nu este chiar un aliment, ea reprezinta insa baza tuturor mecanismelor noastre interioare, fara exceptie: incepand de la umezirea aerului din interiorul plamanilor si culminand cu cele mai fine procese metabolice, reglare, mediu de schimb intre diferite compartimente ale corpului, mediu de trasnport, alcatuind plasma sau intrand in compozitia lichidelor unor secretii glandulare (sucurile gastrice de exemplu), ne ajuta in detoxifiere (prin asigurarea fluxului renal) si asa mai departe. Poate ca acum este mai clar de ce se tot spune acea regula a celor doi litri de lichide pe zi! E simplu, si totusi atat de important sa respectam necesitatile hidrice ale organismului. Chiar daca nu sunteti obisnuiti sa va hidratati corect si organismul a incetat de mult sa va mai “ceara” apa prin senzatia de sete, va puteti impune intial un regim hidric caci educatia alimentara, ca orice educatie de altfel, inseamna mai intai control, iar in ceea ce priveste propriile alegeri putem spune ca noi le controlam.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.