Setari Cookie-uri

Care este cea mai buna dieta?

S-a publicat o gama larga de diete, care mai de care mai sanatoase sau mai drastice, toate urmarind sa satisfaca conditiile unei diete ideale: sa fie usor de tinut, sa nu epuizeze organismul, sa mentina sanatatea sau chiar sa o imbunatateasca, sa fie ieftina si cu efecte cat mai rapide. Cum perfectul nu exista, nici o dieta propusa nu poate indeplini toate aceste coditii.

De cate calorii avem nevoie?

O femeie la 25 de ani are nevoie zilnic de 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea si energia desfasurarii activitatilor. Un barbat are nevoie de ceva mai multe calorii, caci, cel putin genetic, masa musculara a barbatului este mai mare decat cea a femeii, muschiul consumand energie, astfel metabolismul bazal al barbatului este mai mare decat al femeii. Ei au nevoie, in functie de masa musculara, de 2300-2500 de calorii (in medie). Cu fiecare decada necesarul de calorii scade cu 100 (cu conditia sa mentineti constant efortul fizic, daca il intensificati necesarul de calorii zilnice creste). Astfel, o femeie la 35 de ani va avea nevoie de 1900 de calorii si asa mai departe.

Care este limita sanatoasa a kilogramelor pierdute?

Saptamanal ar trebui sa dati jos 0,5 kg, maxim 1 kg. Nu incercati mai mult caci veti dezvolta anumite patologii care, chiar daca nu se resimt pe moment, mai tarziu isi pot face aparitia (degenerarea sistemului cardiovascular cu aparitia bolilor de inima, aparitia unui cancer, boli renale etc).

Citește și:

Concluzii

In final, trebuie sa intelegem ca pentru a avea o greutate in limitele sanatoase nu trebuie sa urmam o luna-doua diete si cateva saptamani sa facem sport, ci sa modificam comportamentul. Schimbarea obiceiurilor de viata in unele bune sta la baza sanatatii. Formati-va un comportament alimentar sanatos si un program fizic care sa fie la fel de obligatoriul ca dusul zilnic.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.