Setari Cookie-uri

Dieta pentru un par viguros si stralucitor

1.56 (Ratingul specialistilor)

Pro

Vitaminizanta
Efect de slabire
Alte efecte sanatoase

Contra

Necesita investigare pentru preventia hipervitaminozelor
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

0 din 0 voturi

Perfectiunea unei coafuri depinde 50% de frumusetea parului (de sanatatea lui) si 50% de frumusetea coafurii, spunea Mme Flash. Stim cu toate cat este de important este pentru frumusetea noastra sa avem un par sanatos si ingrijit. Nu ezitam de aceea sa apelam la cele mai sofisticate si moderne produse destinate ingrijirii si protejarii parului, neglijand insa tocmai acel amanunt important ce asigura frumusetea parului: alimentatia.

“Perfectiunea unei coafuri depinde 50% de frumusetea parului (de sanatatea lui) si 50% de frumusetea coafurii”, spunea Mme Flash. Stim cu toate cat este de important este pentru frumusetea noastra sa avem un par sanatos si ingrijit. Nu ezitam de aceea sa apelam la cele mai sofisticate si moderne produse destinate ingrijirii si protejarii parului, neglijand insa tocmai acel amanunt important ce asigura frumusetea parului: alimentatia.

Regimul alimentar echilibrat este esential pentru pastrarea unui metabolism normal al pielii si al anexelor sale, orice deficienta alimentara putand fi lesne constatata la o atenta examinare a parului. O dieta bogata in vitamine, saruri minerale si proteine, alaturi de consumarea ponderata a materiilor grase si a hidratilor de carbon asigura aspectul placut si sanatos al parului. Daca vrei sa redai sau sa mentii sanatatea naturala a parului tau, iata care vitaminele si mineralele care nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie:

Citește și:

Vitamina D este indispensabila in echilibrarea calciului necesar in normalizarea matabolismului de fosfor, facilitand totodata transferul de oxigen prin hemoglobian in organism. In exces, aceasta vitamina poate avea efecte nedorite asupra organismului, insa nu si asupra sanatatii parului. Consumand alimente precum untura de peste sau unt (in cantitate moderata!) putem asigura organismului aceasta vitamina.

Vitamina A asigura intretinerea mucoaselor capului, carenta acesteia putand provoca hiperkeratoza pielii (pielea capului devine uscata, dura si scortoasa). Putem procura aceasta vitamina din lapte, galbenus de ou, rinichi, peste sau din legume precum morcov, dovleac sau dovlecel.

Vitamina E este responsabila cu functionarea normala a organelor de reproducere, a tesutului muscular si a sistemului vascular, lipsa acesteia provocand fragilitatea globulelor rosii din sange. Putem gasi vitamina E in germeni de cereale, in uleiurile acestora sau in painea integrala.

Citește și:

Vitamina B - Daca vrei sa-i redai parului tau frumusetea si sanatatea innascuta, nu ezita sa consumi alimente ce contin complexul B de vitamine. Vitamina B1 este indispensabila pentru o buna circulatie sangvina, carenta vitaminei B2 este defavorabila cresterii parului, vitamina B6 contribuie la metabolismul pielii, a nervilor si a muschilor, iar vitamina B12 este eficienta impotriva anemiei (anemia determinand la randul sau caderea parului). Vitamina B se gaseste in drojdia de bere, in oua, pui, peste si produse lactate.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.