De foarte multe ori ai auzit de fibre. Dar ce reprezinta de fapt aceste fibre? Mai precis, acestea sunt partea legumelor, cerealelor si fructelor care nu poate fi digerata.
Fibrele pot fi solubile sau insolubile. Fibrele solubile sunt cele care ajuta la normalizarea glicemiei si cele insolubile reduc riscul de cancer la colon.
Nu consuma in exces fibre deoarece tin timp se poate ajunge la deshidratare. Daca totusi ai o astfel de inclinatie ar fi recomandat sa bei o cantitate mare de apa.
Fibrele solubile - Aceste fibre sunt nelipsite din: citrice, mazare, fasole, ovaz, mere,capsuni. Ajuta la scadrea glicemiei si a nivelului colesterolului.
Nu evita sa consumi urmatoarele alimente care contin o cantitate de fibre ce nu ar trebui ignorata: mazare, zmeura, fulgi de ovaz, fasole rosie, mere, paine integrala, broccoli.
Fibrele se ragesesc sub forma de:
Pectina- Se gaseste cel mai mult in mere. Este o lupta eficienta privind combatarea cancerului. Poti afla mai multe despre mere si efectele lor asupra sanatatii citind articolul: Un mar pe zi tine medicul departe.
Lignina-aceasta poate irita intestinul insa aceasta este indepartata in urma cojirii legumelor.
Spune-ti parerea!