Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Dieta este o parte importanta a tratamentului impotriva cancerului. Stabilirea unor principii particulare de alimentatie sanatoasa inainte, in timpul si dupa tratament, este foarte importanta pentru a limita efectele negative ale terapiei anti-cancer, pentru a mari sansele de vindecare si a grabi recuperarea.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Tratamentul cancerului implica mai multe protocoale terapeutice, specifice fiecarui tip de boala si stadiului in care este descoperit, insa la baza tuturor se afla o combinatie intre ablatia chirurgicala, radioterapie, chimioterapie, terapie hormonala, imunoterapie si terapie biologica.

Toate aceste metode au efecte adverse serioase asupra organismului, pentru ca pe langa celulele canceroase ele mai distrug si o parte din celulele sanatoase ale organismului. Acest fapt sta la baza efectelor adverse ale tratamentului cencerului. Multe dintre aceste efecte se regasesc in sfera digestiva, motivul fiind acela ca celulele intestinului subtire au o rata mare de multiplicare, deci un comportament asemantor celor canceroase, motiv pentru care ele reprezinta “victimele colaterale” ale terapiei contra cancerului. Repercursiunile asupra aparatului digestiv includ:
• Scaderea apetitului;
• Modificari ale greutatii (mai frecventa este scaderea ponderala, dar exista si situatia opusa, cand apare luarea in greutate);
• Uscaciunea gurii;
• Greata si varsaturile;
• Diaree sau constipatie;
• Modificari ale gustului si mirosului;
• Intoleranta la lactoza;
• Probleme dentare

O dieta corecta a pacientului aflat in tratament pentru cancer trebuie sa limiteze sau sa usureze problemele digestive consecutive chimioterapiei, sa asigure necesarul optim de substante nutritive esentiale refacerii organismului, sa combata efectele adverse ale tratamentului si pierderea in greutate.
Alimentatia adecvata a pacientului cu cancer pregateste pacientul pentru tratament din punct de vedere al rezistentei fizice, previne alterarea si distrugerea tesuturilor sanatoase din organism, asigura reconstructia tesuturilor si intareste sistemul imunitar slabit de terapie, iar pacientii hraniti corespunzator pot suporta mai usor curele de chimioterapie, chiar si la doze mai mari.

Principiile alimentatiei in cancer:

• Dieta tebuie sa contina alimente cat mai variate in fiecare zi, pentru ca nici un produs nu contine toate principiile alimentare necesare organismului;

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: