Setari Cookie-uri

Era sa mor de la o pastila de slabit

La medicamente nu vrem sa recurgem in ideea ca oricat de minunate ar fi beneficiile lor, tot au macar un efect advers (insa este unul controlat prin studii). Astfel ca majoritatea populatiei se indreapta catre medicina naturista, intelegand prin aceasta ca tot ce e natural ar trebui sa fie bun. Ei bine, in lipsa incercarii de a strani controverse, si medicina naturista are de asemenea efectele ei adverse, insa nu sunt percepute ca atare si mai ales nu au un prospect in care sa fie frumos insirate precum in medicina clasica. Insa daca stam sa ne gandim, acele plante cu efecte benefice in unele domenii contin substante active, dar cum sunt dozate ele in pastile?

La medicamente nu vrem sa recurgem in ideea ca oricat de minunate ar fi beneficiile lor, tot au macar un efect advers (insa este unul controlat prin studii). Astfel ca majoritatea populatiei se indreapta catre medicina naturista, intelegand prin aceasta ca tot ce e natural ar trebui sa fie “bun”. Ei bine, in lipsa incercarii de a strani controverse, si medicina naturista are de asemenea “efectele ei adverse”, insa nu sunt percepute ca atare si mai ales nu au un prospect in care sa fie frumos insirate precum in medicina clasica. Insa daca stam sa ne gandim, acele plante cu efecte benefice in unele domenii contin substante active, dar cum sunt dozate ele in pastile? Este evident ca daca vom avea nevoie intr-o boala anume de o dozare stricta a acestor substante (substante hormonale spre exemplu sau anticoagulante) va trebui sa avem mare grija atunci cand vorbim de doze. Ma rog, nu intotdeauna ce este naturist poate fi dozat, dar chiar si asa, medicina in genral, ca orice alta stiinta ce scapa perfectiunii, are si partile sale negative. Insa putem privi cu drag spre medicna asiatica.

Citește și:

Ideea subiectului pe care vreau sa il discut se leaga de ce este scris mai sus, insa este un pic alta si anume: stim ce fel de produse alegem? Am observat ca multe persoane sunt interesate de o metoda de eliminare a surplusului de kilograme care bine ar fi sa fie foarte comoda, rar de efectuat (sa nu uitam), sa nu dureze mult timp si daca se poate sa nu implice efort fizic. Ce poate fi mai potrivit decat o pastila de slabit? Cate persoane nu au recurs la ele? Si nu toate s-au simtit neaparat rau. Unele pastile sunt insa mai putin nocive decat altele, iar mai mult decat atat, unele persoane (la aceeasi pastila de exemplu) sunt mai putin sensibile decat altele. Ba chiar au aparut si rezultatele. Cele mai preferate sunt pastilele naturiste, insa va sfatuiesc sa va informati foarte bine inainte de a le lua. Aflati ce substante contin si cautati efectele acestora asupra organismului (chiar si pe internet le puteti gasi) astfel incat sa alegeti un produs care sa nu va pericliteze sanatatea pe moment sau ale carui afecte negative apar in timp (chiar si la cativa ani). Daca nu puteti afla ce substante active contine un produs naturist, mai bine il evitati.

Citește și:

In categoria “rea” de pastile pentru slabit naturiste sunt de exemplu cele care actioneaza vegetativ (implica functionarea sistemului nervos vegetativ simpatic sau parasimpatic, adica are influenta asupra medioatorilor chimici care ne controleaza toate organele si, deci, toate sistemele si metabolismul in ansamblu). Tot din aceasta categorie sunt si cele care schimba echilibrul cortizolului, un hormon (antistres) ce are ca sistem de control “o balanta fina” care, odata perturbata, isi mentine “instabilitatea” timp de minim un an fara a putea fi reechilibrata in acest timp (ca o “memorie” a schimbarilor ce dureaza 12 luni).

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.