Setari Cookie-uri

Era sa mor de la o pastila de slabit

La medicamente nu vrem sa recurgem in ideea ca oricat de minunate ar fi beneficiile lor, tot au macar un efect advers (insa este unul controlat prin studii). Astfel ca majoritatea populatiei se indreapta catre medicina naturista, intelegand prin aceasta ca tot ce e natural ar trebui sa fie bun. Ei bine, in lipsa incercarii de a strani controverse, si medicina naturista are de asemenea efectele ei adverse, insa nu sunt percepute ca atare si mai ales nu au un prospect in care sa fie frumos insirate precum in medicina clasica. Insa daca stam sa ne gandim, acele plante cu efecte benefice in unele domenii contin substante active, dar cum sunt dozate ele in pastile?

“Era sa mor de la o pastila de slabit”

Iata ce ne povesteste o cititoare fidela cu privire la unele pastile de slabit naturiste asupra carora arunca un puternic semnal de alarma!

“Saptamana trecuta am incercat o “pastila minue”. Am intrat hotarata intr-o frarmacie si am intrebat ce pastile de slabit imi recomanda. Mi s-a zis la fel ca altora - naturiste, fara efecte secundare. Am venit bucuroasa acasa si in ziua urmatoare, de dimineata (asa se ia pastila) plina de sperante am inghitit pilula verde. Am crezut ca dau coltul. Am luat una vineri dimineata si am crezut ca mor. M-a luat cu ameteala, parca as fi fost drogata, agitatie psihomotorie, usoara schizofrenie, stari de voma, de lesin, nu ma puteam tine pe picioare, stare de panica... o nebunie, am crezut ca mor, cel putin 2 ore nu m-am putut ridica de pe canapea. Nu aveau un nume pastilele. Era un ambalaj verde cu o floare roz-visiniu, gen magnolie, nu stiu ce naiba erau, insa le-am luat de la farmacie asa ca ma simteam in siguranta. Erau cam un 1 mil pentru o luna. Am citit si eu (pe forumuri) despre multe fete care nu au patit nimic dupa ce le-au luat, dar una din ele povestea ca le-a luat mai mult timp si ca a ajuns la spital cu hipertensiune pulmonara. Alta care a ajuns la spital si doctorii i-au facut testele si au acuzat-o ca se droga. Eu am avut bafta pentru ca sunt foarte sensibila la pastile si la orice subst cu efect pe creier - nici o gura de bere nu pot sa beau ca ma imbat imediat. Asa, si ca sa termin, vineri am zacut 2 ore, dar m-am simtit foarte-foarte rau tot weekendul. Pana la urma m-am dus la farmacie si am luat niste minerale si niste prafuri energizante pentru ca efectiv lesinam periodic. E drept, foame nu mi-a fost deloc, dar am mancat de frica. Si ca sa revin la dieta, n-am slabit deloc in perioada asta, desi am mancat foarte putin si am incercat sa fac cate putin efort in fiecare zi: am inotat, m-am plimbat mult pe jos, d-astea pentru ca eu fiind foarte sedentara nu rezist de prima data la sala. Am intrat in depresie si de azi tin cura cu lactate.”

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.