Setari Cookie-uri

Top 12 alimente antistres

Din pacate situatiile stresante nu ne dau pace zi de zi. Cand spun ôstresö nu ma refer doar la cel psihic, ci si la cel organic, cum ar fi toxinele din mediul inconjurator sau cele pe care le acumulam in organism, dezechilibrele hormonale, neurologice, lipsa energiei, oboseala, bolile, toate acestea si multe altele reprezinta un stres pentru organismul nostru.

Din pacate situatiile stresante nu ne dau pace zi de zi. Cand spun “stres” nu ma refer doar la cel psihic, ci si la cel organic, cum ar fi toxinele din mediul inconjurator sau cele pe care le acumulam in organism, dezechilibrele hormonale, neurologice, lipsa energiei, oboseala, bolile, toate acestea si multe altele reprezinta un stres pentru organismul nostru.

Aceste elemente care exercita asupra organismului nostru ceea ce se numeste “stres” vor fi mereu prezente in viata noastra, insa noi trebuie sa nu ne lasam agresati de acestea si sa ne ajutam organismul in a face fata acestor situatii. Cum facem aceasta? In primul rand prin trei mecanisme mari ce mentin buna functionare a organismului (ce are propriile sisteme de rezistenta la stres): alimentatie, somn si miscare. Subiectul nostru va face referire doar la alimentele care ne ajuta sa facem fata stresului.

Citește și:

Ceaiul verde

Despre ceaiul verde s-au constatat atatea beneficii incat putem afirma, la modul general, ca are efecte antistres, energizante, contine antioxidanti, sporeste atentia si memoria, prezinta substante anticancerigene, e un bun laxativ, creste pofta de mancare, are efectul de trezire al cafelei, mentine tineretea etc.

Afinele

Acestea, pe langa gustul delicios pe care il au, aduc organismului un important aport de minerale si vitamine precum si de unele substante care imbunatatesc vederea, intaresc sistemul imun si ne energizeaza. Acestea, consumate de cateva ori pe saptamana (in dulceata spre exemplu) ne vor ajuta sa eliminam senzatia de oboseala si sa ne simtim tonici si optimisti.

Migdalele

Acestea contin in special vitamina B, E, magneziu si zinc. Cititi mai multe despre beneficiile zincului in organism aici. Vitaminele din complexul B si magneziul sunt implicate in producerea hormonului “fericirii” – serotonina. Se stie ca secretia acestui hormon la nivel cerebral aduce o buna dispozitie. De asemena migdalele isi aduc beneficii in privinta sistemului cardio-vascular, in lupta antistres, contin antioxidanti si au capacitati detoxifiante.

Citește și:

Cerealele

Acestea contin o cantitate importanta de glucide care se absorb greu, asigurandu-ne in felul acesta un aport energetic pe o lunga durata de timp, fiind foarte indicate persoanelor care au o viata agitata, multe griji, dorm putin sau sunt obosite. Mancate cu lapte acestea ne ajuta sa rezistam stresului. Totodata ele sunt o portie buna de vitamine (mai ales din complexul B) si minerale.

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.